Senderos de gloria

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2015

Senderos de gloria

Títol original: Paths of Glory
Any: 1957
Duració: 86 min.
País: Estats Units
Director: Stanley Kubrick
Intèrprets: Kirk Douglas, George MacReady, Adolphe Menjou, Ralph Meeker,Wayne Morris, Joe Turkel, Richard Anderson, Timothy Carey, Peter Capell, Susanne Christian, Bert Freed, Emile Meyer.

És una pel·lícula antibel·licista que critica el militarisme. La història esdesenvolupa durant la Primera Guerra Mundial a França. El general Boulard ordena la conquesta d’un punt estratègic alemany però molt difícil d’aconseguir. Tot i així, el general Mireau accepta aquestamissió per la seva ambició de pujar de nivell en la jerarquia de l’exèrcit. El coronel Dax és qui té que dirigir l’atac, i ho fa, però a contracor. Al final resulta impossible aconseguir la fita i elssoldats es retiren cap a les trinxeres, junt amb els qui ja no havien volgut sortir. El general Mireau, furiós pel resultat, decideix condemnar tres soldats, escollits pels seus superiors, a serafusellats per covardia.
La pel·lícula, com ja he dit abans, s’inscriu en el context històric de la Primer Guerra Mundial, però, més concretament, entre el 1916 i 1917, quan arreu d’Europa es va escamparmalestar i frustació en veure que la guerra durava més de l’esperat i creixia la misèria. L’aparició d’aquest sentiment entre els soldats era més significatiu, ja que aquest s’afegia a la vidainsuportable al front i a la fam. El resultat d’això va ser que molts soldats desertessin i provoquessin motins, cosa que espentava als alts càrrecs. La pel·lícula també mostra perfectament una de les gransparticularitats de la I Guerra Mundial: les trinxeres i les seves característiques.
Els aspectes més rellevants que la pel·lícula vol destacar és la crítica al militarisme. Amb el general Boulard i elgeneral Mireau, veiem la insensibilitat que s’apodera en molts alts càrrecs davant als soldats, ja que la jerarquia militar compren molts (masses) nivells, la qual cosa fa que només arribin a parlar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS