SENDEROS DE GLORIA

Páginas: 5 (1030 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015

SENDEROS DE GLORIA


Fitxa tècnica i resum


Títol original: Paths of Glory
Any: 1957
Durada: 86 min
País: Estats Units
Director: Stanley Kubrick
Guió: Stanley Kubrick, Calder Willingham, Jim Thompson (Novel·la: Humphrey Cobb)
Música: Gerald Fried
Fotografia: Georg Krause (B & W)
Repartiment: Kirk Douglas (Coronel Dax), George Macready (General Mirbeau), Adolphe Menjou (General Broulard), RalphMeeker (Cap Pares), Wayne Morris (Tinent Roget), Joe Turkel (Armound), Richard Anderson (Comandant Saint-Auban), Timothy Carey, Peter Capell, Susanne Christian, Bert Freed, Emile Meyer.
Productora: MGM presenta una producció Bryna Productions
Gènere: Bèl·lic. Drama | I Guerra Mundial. Exèrcit. Pel·lícula de culte
Premis: Premis BAFTA: Nominada a millor pel·lícula (1957)

Sinopsi:
Primera GuerraMundial (1914-1918). En 1916, a França, el general Broulard ordena la conquesta d'una inexpugnable posició alemanya i encarrega aquesta missió a l'ambiciós general Mirbeau. L'encarregat de dirigir l'atac serà el coronel Dax. La presa del turó resulta un infern, i el regiment emprèn la retirada cap a les trinxeres. L'alt comandament militar, irritat per la derrota, decideix imposar al regiment unterrible càstig que serveixi d'exemple als altres soldats. Per aquesta raó castiga 3 soldats hi els aplica la pena de mort, sense cap mena de prova.

Opinió personal:

Personalment m’ha agradat molt, ja que es pot apreciar perfectament d’una forma clara i real la situació dels soldats en la 1ª gerra mundial. Aquest film et fa pensar en les situació actual de vida i les de fa poc centenars d’anys, iet fa apreciar molt més l’actual. Crec que també fa pensar molt el en moment de ser el cap de un grup de persones, en que tens que tindre en compte la opinió dels altres, ja que fent-ho pot sortir millor inclòs que la teva opció inicial. En general, “hem fa posar el pel de punta” el fet de pensar que això va passar fa menys de 100 anys, i en veure el canvi en el món actual.


Frases importants1) “ ... Si esa orden era imposible, la única prueba que podía aportar era sus cadáveres a lo largo del camino puesto enemigo ...” (General Mirbeau)

En aquesta frase es pot veure la diferència entre els soldats i els caps. Obliga als soldats a complir la ordre tot i ser impossible, sense tenir en compte la decisió del soldat de fer-la o no, tot i que comporti la mort.


2) “ El patriotismo es elúltimo refugio de los canallas.” (Corolen Dax)

Moltes vegades persones covardes s’han amagat o refugiat darrere la figura de la pàtria, per amagar les seves incapacitats.

3) “ Hay momentos en los que me avergüenzo del ser humano y este es uno de ellos” (Coronel Dax)

Aquesta frase es diu durant el judici. Dax resumeix l’estupidesa, la crueltat i l’egoisme de l’ésser humà. El la frase i en elmoment de la pel·lícula, es pot apreciar perfectament les classes en la societat, ja que al general Mirbeau no se l’imputa en cap cas i en canvi els soldats sense la mínima prova tenen el càstig de la mort.

4) “ Si un hombre no es hombre que se vista de mujer y se Ponga debajo de la cama”

La idea principal d’aquesta frase és que l’aparença dels homes és la fortalesa i la seguretat, fet que en elmoment que se surt dels guions, se’ls qualifica de dèbils (primera impressió de la dona). És una frase molt masclista.

5) “ Mi superior me ha elegido porque dice que soy una lacra social”

Frase que un dels presoners, en que diu que el coronel la triat per que ell és l’escòria de la societat, referint-se que sense ell no canvia res. Aquí també es pot apreciar la gran superioritat dels alts càrrecsdavant els simples soldats del front

Personatges

El coronel Dax: És un oficial recte i valent, preocupat pels seus homes fins al punt d’enfrontar-se amb els seus superiors. A la pel·lícula representa la lluita per la justícia. Ell és la representació del humanisme y el idealisme.

El Caporal Pares: Soldat francès que lluita contra les tropes alemanyes. Va ser un dels 3 escollits al atzar per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria
  • Senderos de gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS