Septimi sever

Páginas: 8 (1846 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2012
Orígens i cursus honorum
Septimus sever va néixer el 11 d’abril del 145-146 en Leptis Magna una ciutat que estava situada en Tripolitania, concretament en la costa de Líbia. Ell era d’origen berber i púnic.
El seu pare tenia el nom de Publio Septimo Geta i la seva mare rebia el nom de Fulvia Pía.
En aquella època els historiadors descrivien a Septimus com un home de poca estatura, prim moltcallat i silenciós però d’un fort accent.
Gracies a les influencies dels seus cosins Severus Septimi va deixar Leptis per anar a Romà quan tenia 18 anys on va tenir una perfecta integració en el mon Romà i on allà va fer nombrosos servicis civils i militars.
Ve fer de manera brillant la seva carrera senatorial i per això va ser destinat a la capital Lugdunum, on va néixer el seu fill major.Després d’això va agafar el càrrec de legatus que era un general del exercit Romà, on se li va concedir al seu càrrec de les tres legions per protegir la frontera.

Lluita pel tron: L’Any dels Cinc Emperadors
El 31 de desembre del 192 l’emperador Còmode va ser declarat enemic per el senat i també va ser assassinat.
Pertinax va ser escollit per el senat com un nou emperador desprès de que paguesun generós donatiu als pretorians.
A la seva arribada al poder, Pertinax com el nou emperador es va donar compte de que les arques imperials estaven buides.
A fi de revisar l’economia, Pertinax per eliminar gastos va eliminar als pretorians del poder i va imposar una disciplina més dura.
Tres mesos desprès, Pertinax va ser assassinat i va ser succeït per Didio Juliano, a qui va adquirir eltron en una subhasta dirigides per els pretorians en la que es va imposar al sogre de Pertinax.





 Severo va rebre les noticies de les morts de Comodo i Pertinax en Camuntum, una localitat en la que estava en panonia superior.
 Quan es va donar compte del que passava en Roma, les legions veteranes del Danubi van decidir proclamar emperador a Severo,
a més a més va obtenir elrecolzament de les legions estacionades en les fronteres del Rin y Germania i quan ho va aconseguir va tornar cap a Romà un altre cop.
 L’un de juny del 193, el senat va condenar a mort a Didio Juliano fent-li més fàcil el camí a Severo, qui es va presentar a Romà amb el seu exercit el 9 de juny d’aquell mateix any.
L’assassí de Juliano va ser un dels pretorians que anteriorment l’havien portat alpoder.
Al arribar a Romà Severo, va invitar a un Banquet a la Guardia Pretoriana, i quan van arribar els soldats de Severo van buscar desarmar i executar als assassins de Pertinax. Als soldats anteriors els va substituir per soldats originals de Panonia.
Des de aquell moment va ser quan les revoltes contra Juliano van esclatar:
- Pescenio Níger, governador de Síria, es va negar a proclamaremperador a Severo.
- El seu propí exercit el va proclamar emperador i molt aviat va obtenir el recolzament de la província de Egipte. La batalla decisiva va tenir lloc en Issos en la primavera del 194.
- Clodio Albino nou emperador de la illa després de la mort de Pertinax, de exercit nombrós i ben entrenat, es va conciliar hàbilment amb Severo en oferir el títol de Cèsar i el consolat de l’any 194.- Brtiània planava una amenaça molt més seriosa sobre el nou emperador.
- En 195 després d'una campanya contra l'Imperi Parteixo, Sever va proclamar a Albino enemic públic. I aquest altre va reunir 40.000 soldats en el 196.
- La decisiva Batalla de Lugdunum va tenir lloc un any després. En la qual va guanyar Severo. Albino es va escapar i suïcidar poc després.
- La dona de Albino i els seusfills van ser assassinats poc després de rebre la noticia. I 29 senadors que li havien donat suport van ser assassinats brutalment. Severo va prendre el nom de Pertinax.

El seu regnat
Aspectes militars
Els seu regnat va ser un regnat amb gran caràcter militar que es va veure reflexat per les mesures que va prendre l’emperador, com la dissolució de la cohort que va ser substituïda per les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Seva
  • seven
  • Seven
  • seven
  • sever
  • Seven
  • sevas
  • Seva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS