Serra_Buigas_Aleix_F3_TH1

Páginas: 4 (952 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
1- El grafic que s’ens presenta a la pregunta 1, es un grafic on es relacionan tres variables, els temps (des del 2000 fins el 2025), el tant per cent de treball, i la cantitat d’estudis.
Com javam veure a clase, fa anys ( en aquest cas 2000) abans de la crisis podem observar com el treball esta repartit entre “altament cualificats” (36,5%) i “manuals cualificats” (29,2%), aixo es degut a lagran cantitat de treballs a fabricas i construcción que hi havia, podem observar que no era com al principi de l’era industrial, sino que el podriem calificar millor entre era postindustrial i erainformacional, mes decantat cap a informacional per aquest 36,5%.
En la progressió en el temps podem observar que els altament cualificats augmentan la taxa d’ocupació segons el temsp, aixo es tradueixen un avanç cap a l’era informacional. Pasa d’un 36,5% al any 2000 a un 44,1% en el 2025, aixo es tradueix en un augment en els estudis generals de la población.
També podem observar en la progressiódel temps que els no cualificats tenen un cuota de treball del 9,8% i pasan al 2025 al 11,2%, podriem explicar aquest augment degut a l’augment de la población del país, encara que la poblaciónaugmenti sempre hi ha persones amb poc recursos o poc disposades a estudiar, que fa el treball que les altres persones no volen, per les seves condicions.
Podem observar com els manuals calificats esredueixen drasticament desde un 29,2% a un 22,1%. Aixo s’explica per el canvi de l’era, al pasar d’una era postindustrial, on la gent estudiaba per treballar a fabriques o en treballs manuals en general, aun altre centraba en l’informació, on els coneixement son mes teorics i no tant practics, les empreses busquen gent formada en información, i no gent que nomes sap fer un treball manual.
Per ultimpodem observar els no manuals calificats, que el seu grafic no varia tant, pasa d’un 24,5% a un 22,6%, i es pot apreciar una caiguda també, degut a l’alta competitivitat de l’era informacional.
En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS