SERRA DE MONTSERRAT

Páginas: 4 (811 palabras) Publicado: 23 de abril de 2015

SERRA DE MONTSERRAT

1. Cims

-Montrgrós
-Roca plana dels llamps
-Albarada castellana
-Miranda de Sant Jeroni
-Moro/Montcau
-Mirador del moro
-Plàtan
-Cavall Bernat


2. Llegenda Mare de Déu deMontserrat

La llegenda més coneguda de la troballa de la talla romànica de la Mare de Déu de Montserrat explica que els pastors del mas Riusec de Monistrol pasturaven el seu ramat per la muntanya deMontserrat quan van veure una llum resplendent que provenia d’una cova situada sota un penya-segat sobre el riu Llobregat. Els pastors van decidir fer saber aquest prodigi al clergue de Monistrol iaquest al bisbe de Vic que de seguida va voler esbrinar el que succeïa en aquell indret.

El bisbe, juntament amb els pastors, van arribar fins a la cova d’on sortia la llum i uns cants celestials ihi van trobar la imatge d’una Verge amb el nen Jesús assegut a la falda. El bisbe va decidir portar la imatge a Manresa però en arribar a la plana on està situat actualment el Monestir tots es vanquedar immòbils sense poder avançar ,cosa que es va interpretar com que la Verge volia quedar-se en aquest lloc. El bisbe va manar que s’hi edifiqués una capella, lloc on des d’aleshores es venera laimatge de la Mare de Déu de Montserrat.


3. Esports que es poden practicar a la serra
Es poden fer esports com senderisme, escalada, vies ferrades i bicicleta

4. Històries I orígens de Montserrat
LaMuntanya de Montserrat presenta unes característiques tan sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. Tot i que en el líric himne del Virolai s'afirma que: "Amb serra d'or, elsangelets serraren eixos turons...", l'explicació científica sobre la gènesi del massís montserratí és força diferent, i, en darrer terme, fa responsables del sorprenent modelat de la Serra als agentsatmosfèrics.
En primer lloc, cal parlar d'un gran golf marí d'aigües no gaire fondes, existent fa cosa de 50 milions d'anys, situat on es troba ara la Depressió Central Catalana, i al qual desguassaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • serres
  • serr
  • SERRA
  • sierras montserrat
  • El Hombre De Montserrat
  • El cap de la montserrat
  • Montserrat Roig
  • Montserrat Roig

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS