Servei D'Àpats En Companyia

Páginas: 29 (7164 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
TREBALL D’OBSERVACIÓ I RECERCA: Servei d’àpats en companyia

Assignatura: Sociologia
Professora:
Curs: 2011-2012
Índex:

1.- Nom del barri i la seva ubicació.

2.- Introducció. Els motius que us han portat a terme a seleccionar aquest barri.

3.- Presentació dels límits geogràfics del barri, connexions amb altres barris i presentació de les característiques del mateix.

4.- Larealitat social: descripció de l’estructura social, les dinàmiques observades en els espais públics, problemes socials i grups vulnerables que requereixen especial atenció.

5.- Relació de la realitat social amb les actuacions d’èxit trobades. Discussió sobre els elements que podrien ser extensibles en la superació de les desigualtats i identificació de les barreres per a la sevaextensió.

6.- Una valoració de l’organització i el procés del grup (comunicació, estratègies, intercanvi, repartiments tasques, etc.)

7.- Autovaloració dels aprenentatges que heu fet en relació a les competències que te el programa de l’assignatura i també en relació als continguts d’altres assignatures que esteu realitzant també en aquest primer semestre

8.- Referènciesbibliogràfiques que totes han d’estar incorporades a l’interior del treball, en relació als conceptes, en relació a la història, materials utilitzats, etc.


1.- Nom del barri i la seva ubicació.
La iniciativa que volem treballar és el servei «Àpats en companyia», que es porta a terme des de fa més de 20 anys a la ciutat de Barcelona. De tots els que hi ha, hem triat el que es troba en el barri de CampGrassot – Gràcia Nova, situat a la ciutat de Barcelona i que pertany al Districte de Gràcia, el Servei «Àpats en companyia» del Centre Cívic La Sedeta.

2.- Introducció. Els motius que us han portat a terme a seleccionar aquest barri
L’Ajuntament de Barcelona l’any 2009 des de l’Observatori Social Barcelona, el Departament de Recerca i Coneixement va realitzar un estudi de les condicions devida i els hàbits de la gent gran de la on descriu la situació actual d’aquest col·lectiu, en detecta els problemes i les necessitats, i explora les diferències que hi ha segons l’edat, el gènere, la salut i la posició en l’estructura social. D’aquest estudi s’extreu que la gent gran és un col·lectiu en situació de risc i desigualtat social derivat de factors com la dependència, la solitud i lavulnerabilitat econòmica. Des d’aquesta premissa, volíem treballar una actuació des del Treball Social dirigida aquest col·lectiu.
Durant la realització d’un treball de territori que consistia en conèixer la realitat dels serveis socials d’un barri, vàrem descobrir el servei de menjador del Centre Cívic La Sedeta. Ens va resultar molt interessant, i per aquesta assignatura vam considerar oportúpoder centrar-nos en aquesta iniciativa que porten a terme des d’aquest centre vers les persones grans que viuen soles en el barri.
El motiu del perquè em triat aquest barri va ser el descobriment d’aquest servei en aquest barri, on en l’imaginari de la gent, potser no inclou el fet que hi ha moltes persones en situació econòmica precària que demanden ajuda. Per això ens interessa conèixer deprimera mà la realitat social d’aquest barri.
El servei de «Àpats en companyia» es va crear en el Districte de Ciutat Vella abans de les Olimpíades, per el número elevat de persones grans que residien en ell, moltes de les quals vivien soles i amb rentes molt limitades. El primer en oferir aquest servei és el casal de jubilats de la plaça de les Caramelles de Ciutat Vella, on es va implantar elprograma. Aquest servei s’inclou en el Programa d'Acció Social Contra la Pobresa, que té com a objectiu estratègic activar un sistema integral de cobertura de les necessitats alimentàries i de relació entre les persones que participen en el programa (sistema anomenat SICNA), aquest sistema s’articula a través de quatre eixos: una xarxa de menjadors socials públics i concertats, una xarxa de captació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Servei microbiologia
  • companyies de teatre catalunya
  • Companyies De Baix Cost
  • companyies de teatre catalunya
  • Uab,servei de microscopia
  • Servei de crepes
  • Servei SAD
  • Servei a domicili

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS