Sessió musical infantil

Páginas: 6 (1411 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2010
INTRODUCCIÓ
La nostra sessió de música està pensada per alumnes del segon cicle d'educació infantil, concretament per a P5; té una durada d’aproximadament 45 minuts.
Aquestes activitats les posaríem en pràctica a una escola pública.

Les activitats proposades són de diferents tipus:

- Posada a punt: amb aquesta activitat és pretén acaparar l’atenció dels nens i nenes i igualar elsdiferents ritmes. És una activitat molt divertida per despertar el cos i motivar l’interès dels infants per les activitats que hem d’anar realitzant.

- Exercici de ritme corporal i reflexos: en aquesta activitat treballarem aspectes auditius i rítmics, a la mateixa vegada que potenciarem el desenvolupament dels reflexos i la creativitat dels alumnes.

- La cançó: és una activitat queens permet treballar la sensibilitat dels alumnes, i que a més incideix positivament en les seves facultats intel·lectuals i els prepara per realitzar la activitat següent del joc.

- El joc: es una activitat que està pensada perquè els infants es diverteixin, i que a més ens permet treballar d’una forma divertida aspectes auditius (reconeixement i distinció melodies i de sons) , dememòria, la consciència corporal així com també l’espai on ens mouen.

- Exercici de cloenda: amb aquesta activitat finalitzem la nostra sessió de música. Es tracta d’un exercici de relaxació que permet treballar sensacions a partir d’experiències sonores (en aquest cas el so del aigua mentre ens dutxem) i afavoreix la calma de tot el cos després de tots els exercicis anteriors.

Cal dir quetotes aquestes activitats estan estretament relacionades entre sí, es a dir, que cada activitat forma part d’un procés global que té com a finalitat incidir en el desenvolupament integral dels nostres alumnes a través de la música.

EXERCICI DE POSADA A PUNT

Edat: 5 anys
Durada: 5 minuts
Tipologia: Audició i psicomotricitat
Organització: Grup classe
Espai: Aula de música
Àrea:Llenguatge musical

Organització de l’Activitat: Els infants es col·locaran en fila, i quan escoltin la música, començaran a córrer per tota l’aula (passant sempre per darrere d’alguns referents, com per exemple cercles).

Evolució de l’activitat: La mestra anirà indicant quines parts del cos han de moure o amb quines parts del cos han de caminar; per exemple, caminem de puntetes/ de taló, aixequemgenolls, movem braços...
Quan la música vagi més lenta, la mestra indicarà que hauran d’anar molt a poc a poc i quan torni al seu ritme o vagi més ràpida els nens/es hauran d’ajustar-se al ritme anant més ràpid.

Material i Recursos Didàctics:
Música: cercles, enregistraments àudio Qui s’enganxa ala rodanxa? ( Club Super 3)

EXERCICI DE RITME CORPORAL I REFLEXOS

Títol: Les estàtues
Edat:a partir de 5 anys
Durada: 10 minuts
Tipologia: Audició i mim
Organització: Grup classe
Espai: Aula de música
Àrea: Llenguatge musical

Objectius Didàctics:
-Potenciar l’expressió corporal, els reflexos, la imaginació i la creativitat.

Continguts:
- Procediments: Reproducció de silencis, sons i ritmes mitjançant el moviment.
- Conceptes: La musica com a mitjà d’expressió.- Actituds: Sensibilitat davant de l’expressió musical i audició atenta de la música.

Organització de l’Activitat: Els infants marxaran lliurement sense cap ordre preestablert al ritme de la música.

Evolució de l’activitat: Es seguirà la melodia que el professor posarà en enregistrament d’àudio (Obertura de Gillermo Tell) Quan aquesta s’interrompi, els nens i nenes paren i imiten lesaccions o gestos que caracteritzen un ofici determinat, per exemple perruquer. El/la mestre o aniran indicant quin tipus d’ofici cal imitar. Durant el lloc aniran variant els oficis perquè els infants desenvolupin la seva creativitat. Alguns dels oficis són els següents: perruquer, futbolista, ballarí, cantant, cuiner i policia.

Material i Recursos Didàctics:
- CD de música (Obertura de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividades Infantiles Con Instrumentos Musicales
  • La Expresion Musical En La Etapa De La Educacion Infantil
  • Cuento Musical Infantil
  • investigación en divergente musical infantil
  • La educacion musical infantil
  • Desarrollo Infantil, Educacion Musical
  • Sessi 1
  • Sessio d'entrenament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS