Set10 I Feb11 PAC1Sol

Páginas: 10 (2482 palabras) Publicado: 28 de abril de 2015


Conflicte, negociació i comportament estratègic

Mòdul 1
Enunciat de la PAC

PART A:
Cerqueu entre publicacions periodístiques presents a internet en idioma català o castellà 3 notícies d’actualitat amb un màxim de 6 mesos d’antiguitat on pugui identificar-se o intuir-se fàcilment:
1) un exemple de joc de pur conflicte
2) un exemple de joc de pura coordinació
3) un exemple de joc mixt
Per acada exemple, haureu de (veure l’esquema de resposta al final del document):
Copiar a la PAC el titular i la url (adreça de la pàgina) de la notícia.
A partir de la notícia, completar una matriu del joc, tot definint els jugadors, les estratègies i el possibles pagaments amb valors numèrics inventats del 0 al 10.
De la matriu de joc tal i com l’heu definida, marcar amb un asterisc el quadrant oquadrants que corresponguin a un equilibri en el joc en el cas de que existeixin i, en cas d’existir, expliqueu per què es tractarien d’un equilibri.










PART A
A.1) EXEMPLE DE JOC DE PUR CONFLICTE
Titular:
Valdés detiene un penalti dos años después (Racing-Barça del 29/08/10)
URL:
http://www.elperiodico.com/es/noticias/deportes/20100830/valdes-detiene-penalti-dos-anos-despues/457068.shtmlMatriu i equilibri del joc:


Valdés


Defensar dreta
Defensar esquerra
Tchité
Llençar dreta
10 


0


 0
 10

Llençar esquerra

10


 10
 0

Explicació breu: els interessos del porter i el llançador són totalment contraposats. No hi ha cap equilibri del joc, perquè si el joc ho permetés (no és el cas) el jugador que ha obtingut un resultat terrible li hagués agradat canviar unilateralmentl’estratègia.
En aquest petit esquema a la dreta, les fletxes horitzontals senyalen les millors estratègies a prendre pel jugador 1 (Valdés) segons actuï el jugador 2 (Tchité). Les verticals senyalen les millors estratègies del jugador 2 (Tchité) segons el que faci el jugador 1 (Valdés), con veieu no hi ha cap quadrant on hi apuntin alhora fletxes dels dos jugadors, que seria característic d’unl’equilibri del joc.

En els jocs de pur conflicte no hi ha espai per a la negociació, ja que els interessos estan totalment contraposats. No hi ha possibilitat de cedir res, totes dues parts pretenen "guanyar" i només una d'elles ho pot fer. Per tant, si en una situació d'interdependència creieu que hi ha possibilitat de negociar alguna cosa, és una prova clara de que no es tracta d'un joc de pur conflicte.Com bé aplica en aquest exemple, des del punt de vista del comportament estratègic, gestionar les situacions de pur conflicte implica seguir un curs d’acció a prova d’anticipació deductiva per part de l’adversari.

Els exemples que heu pogut posar aquí són infinits i estarien bé sempre que en els mateixos els pagaments siguin totalment contraposats (quan un guanyi, l’altra perdi amb la mateixaintensitat) i que no hi hagi cap equilibri en el joc.






A.2) EXEMPLE DE JOC DE PURA COOPERACIÓ O COORDINACIÓ
Titular:
El equipo español de sincronizada gana la segunda medalla, otra plata (Europeus de Natació el 8/08/10)
URL:
http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=723570&idseccio_PK=809
Matriu i equilibri del joc:


Andrea Fuentes


Repeteix exactament elsmoviments de l’entrenament
No repeteix exactament els moviments de l’entrenament
Ona Carbonell
Repeteix exactament els moviments de l’entrenament
10 

*
0


 10
2

No repeteix exact. els moviments de l’entrenament
2
0


 0
0

Explicació breu: en aquest exemple es veu com les dues guanyen o perden alhora, només guanyen la medalla si repeteixen exactament els moviments de l’entrenament ineden, per tant, sincronitzadament. Si no es sincronitzen, no guanyen res. Amb aquest plantejament de pagaments només hi hauria un equilibri al joc, allà on les dues repeteixen exactament els moviments de l’entrenament i guanyen la medalla. Un cop assolit l’equilibri cap de les dues tindrà interès unilateral en moure’s d’aquest quadrant perquè hi sortiria perdent. Com en el cas anterior, en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I
  • i
  • I
  • I
  • I
  • algo i
  • I
  • I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS