sfdgbnmbnvb

Páginas: 33 (8039 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2014
MANS UNIDES
-Introducció
Mans Unides és l’associació de l’Església a Espanya per a l’ajuda, la promoció i el desenvolupament del Tercer Món. Una organització no governamental per al desenvolupament, de voluntaris, catòlica i seglar. És la crònica d’un esforç per donar la volta a un món injust, un esforç que va començar fa més de cinquanta anys, per posar una mica d’esperança en un món depatiment. Una organització com aquesta no és només acció, sinó també un conjunt de valors a viure i a transmetre, ja que, fomenten valors com el compartir, la generositat, la cultura de la pau, l’amistat, etc.
Mans Unides no es limita a donar suport a solucions a problemes concrets dels diversos col·lectius amb els quals col·labora al Tercer Món, sinó que dur a terme també aquí una tasca dementalització o de presa de consciència sobre la realitat de la pobresa i fa un treball d’educació en valors, fomentant els voluntaris, una cultura de pau i una col·laboració internacional.
Amb tot això, en aquest treball explicarem com va néixer aquesta associació, els seus objectius, qui treballa, que fan... per conèixer una mica més la tasca d’aquesta ONG tan famosa i que la gent confia tant ambella donant molt diners i propietats perquè sigui més fàcil poder realitzar els projectes de millora dels països del Sud.
1.Senyalar la formula jurídica de l’organització
Mans unides és una ONG, més concretament una associació sense ànim de lucre que es va crear l’any 1960 per al desenvolupament de l’església catòlica formada per voluntaris. La seva finalitat és la de lluitar contra la gana, lapobresa, la malnutrició, la malaltia, el subdesenvolupament, l'incompliment dels drets humans, la falta d'instrucció, i contra les seves causes, entre unes altres: la injustícia, la desigualtat en el repartiment dels béns i les oportunitats entre les persones i els pobles, la ignorància, els prejudicis, la insolidaritat, la indiferència i la crisi dels valors humans. 
La ONG actua mitjançant dueslínies de treball:
- Donar a conèixer i denunciar l'existència de la gana i del subdesenvolupament, les seves causes i els seus possibles remeis.
-Reunir mitjans econòmics per finançar els plans i projectes de desenvolupament integral encaminats a atendre aquestes necessitats. 
Mans unides posseeix una estructura diocesana, que li permet estar present en tota la geografia espanyola. La missióde les 70 delegacions diocesanes és la sensibilització de la població sobre la situació al món, i la recaptació de donatius per finançar els projectes que recolza l'organització. 
2.Descriure els òrgans polítics de l’empresa escollida en funció de la seva forma jurídica.

Els òrgans de govern de la ONG estan formats per l’Assemblea General que és l’òrgan suprem de govern on es reuneixen doscops a l’any i està constituïda per el president, per 70 delegades diocesanes, un representant dels serveis centrals i la comissió permanent. Aquesta comissió permanent és l’òrgan de govern que, subordinat a l’Assemblea General i seguint les seves directrius, dirigeix el funcionament de Mans Unides on es reuneixen un cop al mes i està constituïda per la presidenta, el consiliari, el viceconsiliari,la vicepresidenta, el secretari, el tresorer, el secretari general d’Acció Catòlica, les delegades representants de l’Assemblea i els representants dels serveis centrals.



3.Qui van ser els seus promotors? Raons històriques del seu naixement. Per què va néixer aquesta organització?
L’any 1955 la Unió Mundial d’Organitzacions Femenines d’Acció Catòlica va declarar “la guerra a la fam”. AEspanya, aquesta crida va ser recollida per les Dones d’Acció Catòlica l’any 1959, i van constituir la “campanya contra la fam a Espanya” i l’any 1963 es va a passar a dir “Mans Unides campanya contra la fam”.
Aquesta associació es va crear per l’ajuda, la promoció i el desenvolupament dels països en via de desenvolupament.
Cada cop hi ha més consciència social, recolzada per la reflexió de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS