Shackleton

Páginas: 8 (1961 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2015
Shackleton:

Autor. Títol. Editorial. Any i lloc d’edició:
Lluís Prats/Shackleton, Expedició a l’Antàrtida/ Bambú/ 2011, Fuenlabrada (Madrid)

- Si hi escau faràs constar el traductor, l’il·lustrador i la col·lecció:
Disseny de colecció: Miquel Puig.
Disseny de portada: Pere Ginard.

- Breu biografia de l’autor:
Lluís Prats (Terrassa, Barcelona, 1966), va estudiar Art i arqueologia i es vadedicar durant uns anys a la investigació històrica.
Ha treballat com a professor, com a editor i en una productora de cinema a Los Angeles (Califòrnia) abans de dedicar-se a la literatura.

- Gènere i època en què està ambientat.
Aventures, ambientat al 1915.

- Valoració personal argumentada.
Es un llibre d’aventures, interessant i emocionant, es una gran història, molt ben redactada i basada enfets reals, que això dona uns punts a favor a l’historia, perquè saps que tot el que estàs llegint va succeir.

Personalment m’ha encantat, i em sembla un llibre molt adient per a posar-lo de lectura obligatòria, sobre tot, perquè fomenta uns valors d’amistat, de generositat, d’unió, de força... I també, perquè al ser un llibre d’aventures, enganxa molt al lector.

Es un llibre que el recomanaria,i puntuant-lo sobre 10 li posaria un 9 sense cap mena de dubte.

- Argument.

Capítol 1: Reunió a la Royal Geographical Society:

Shackleton, un home d’origen Irlandés vol viatjar a l’Antàrtida on diverses expedicions anteriors han fracassat. Després de llargues disputes, aconsegueix 5.000 lliures per la seva expedició.



Capítol 2: Burlington Street, 4:

Parla de tots els preparatius del’expedició, compra setanta gossos ensinistrats, un vaixell fabricat amb fusta molt resistent, contracta al capità… Uns dies abans de marxar esclata la primera guerra mundial i Shackleton envía un telegrama a Winston Churchill per si necessitava el seu vaixell i els homes de l’expedició, però ell va rebutjar l’oferta i els va dir que emprenguessin el viatge.

Capítol 3: De Buenos Aires a Geòrgia delSud:

Emprenen el viatge cap a Buenos Aires on es trobaran amb el fotògraf Australià de l’expedició. El cuiner una mica begut insulta al capità i Shackleton el va acomiadar, en contracta una altre i un mariner més. El mariner nou amaga dintre el vaixell un noi i els enxampen, però els deixen continuar. I la gata d’un mariner cau a l’aigua però la salven.
Fan escala a Geòrgia del Sud, compren carbó,menjar i 1 tona de carn de balena per als gossos.

Capítol 4: Rumb al mar de Weddell:

Surten de Geròrgia del Sud celebren un Nadal lluny de casa, amb blls, Nadales, conyac, bon menjar i ganes de gresca, que no els durarà gaire…

Capítol 5: Atrapats al glaç:

Portent ja molts mesos encallats al glaç i no saben con sortir-ne d’aquest gran problema, el glaç es una presó que costa moltd’alliberar-te. Passen l’estona jugant, cantant, bevent, hockey sobre gel, entrenar als gossos…




Capítol 6: La batalla de l’Endurance contra el glaç:

El vaixell després de mesos aguantant, va sentir com un punyal de glaç el perforava. Van engegar les bombes, però les canonades s’havien congelat. Va arribar a un extrem i Shackleton va ordenar que salvessin el que poguessin. Va ser dur però el vaixell vacomençar a ser destrossat per les plaques de gel, el fotògraf va filmar la caiguda dels Pals mentrestant sonava Txaikovski.

Capítol 7: Al glaç:

Van reunir tot el que van poder i van decidir que la seva victòria seria sobreviure. Shackleton els va dir que anirien a un refugi a 350 milles d’allí on uns van deixar provisions. Avançaven molt, molt a poc a poc, després d’una milla, van acampar i grupsd’homes van anar a l’Endurance a recollir coses i van penjar la bandera d’Anglaterra per quan s’enfonsés.

Capítol 8: Un campament en mig del glaç:

En Shackleton apart de capità, també feia la feina de la resta d’homes i arrossegava les barques… Van decidir que no es mourien de moment i que estarien a la deriva en aquella placa de gel. I tenia un bonys a l’esquena espectaculars i el metge li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ernest shackleton
  • Liderazgo Shackleton
  • Shackleton
  • Shackleton
  • La Increíble Historia De Ernest Shackleton
  • Shackleton: epopeya de la supervivencia
  • ernest shackleton
  • Ernest Shackleton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS