Shakespeare In Love

Páginas: 6 (1251 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2012
ALZHEIMER:
UNA ENFERMETAT NEURODEGENERATIVA
ALZHEIMER:
UNA ENFERMETAT NEURODEGENERATIVA

QUE ENTENEM PER ALZHEIMER?
L’Alzheimer es una malaltia neurodegenerativa, es a dir, degeneració de les neurones. Esta caracteritzat per una perduda de memòria y altres capacitats mentals, a mida que les neurones moren, diferents zones del cervell s’atrofien. Un cop s’ha diagnosticat aquesta malaltia elpacient pot tenir una duració mitjana de deu anys, que pot dependre de la severitat de la malaltia.
L’Alzheimer es una malaltia incurable y terminal, que apareix molt més ara en persones majors de 65 anys.
El dia internacional del Alzheimer es celebra el 21 de setembre, en el qual es celebra en diversos països per a conscienciar a les persones i a ajudar a prevenir aquesta malaltia.
SIMPTOMESDE L’ALZEHEIMER
Molts dels símptomes solen passar desapercebuts al principi. Generalment es tracta de petites pèrdues de memòria que en la major part dels cassos, es solen atribuir a processos naturals de l’edat. A mesura que la malaltia avança, els símptomes es fan més evidents. Podríem dir que existeixen tres tipus d’Alzheimer:
* Leu: els principals símptomes son la pèrdua de memòria,l’oblit d’objectes, els canvis de personalitat amb aparició de diferents conductes (nerviosisme, depressió, pors, desinterès cap a les activitats preferides fins al moment), falta d’orientació en llocs desconeguts...
* Moderada: pèrdua de memòria recent y de la pròpia consciència, problemes d’expressió, perdudes de no poder seguir el fil a una conversació, comportaments violents, impossibilitat decuidar-se sobre el que es personal així com vestir-se, banyar-se, fer el dinar... i sobretot ser incapaç de reconèixer a les persones que són la teva família o amics seus.
* Severa: incapacitat total de valer-se por si mateix amb total dependència dels demes.
CAUSES DE L’ALZHEIMER
Els dos factors de risc més importants sobre aquesta malaltia son l’edat y els antecedents familiars encara ques’ha estudiat molt d’altres.
* El factor de risc més evident es l’edat, els pacients majors de 60 o 65 anys, tenen un 10% de risc de patir aquesta malaltia, mentre que el risc augmenta quasi al 50% per a les persones majors de 85 anys.

* Els antecedents familiars, també són un principal factor de risc. De manera que les persones les quals han tingut pares o avis elsquals van patir aquesta malaltia, tenen més risc de desarrotllar-la.
* El genotip de la ApoE, es el més conegut y el més estudiat. Té dos formes: una sembla protegir a una persona de la malaltia de l’Alzheimer, y l’altra sembla que augmenta les probabilitats del desenvolupament de la malaltia. Haverheretat un gen del tipus 4, implica que es te més risc de desenvolupar la malaltia que dels que no l’han heretat. Els que tenen un gen de tipus 2 tenen l’efecte contrari.
* Recentment, bastants investigacions han estat relacionades amb desordres metabòlics, particularment amb la resistència a la insulina.
* Des del punt de vista bioquímic, la malaltia s’associa a una disminució dels nivellscerebrals de acetilcolina (substancia química que es troba al cervell y que treballa enviant senyals d’una neurona cap a una altra, aquest neurotransmissor es molt important per aprendre y memoritzar.
* Els pacients amb més nivell educatiu tindrien menys risc de manifestar aquesta demència.
* L’exposició a pesticides, fertilitzants i dissolvents també han estat relacionades.
* També, espossible que factors com la hipertensió, el tabaquisme, la hipercolesterolèmia o la diabetis mellitus actuïn augmentant les lesions vasculars en el cervell que units a lesions degeneratives permeti l’expressió clínica de la malaltia en molts casos.

PREVENCIÓ DE L’ALZHEIMER
No hi ha una forma comprovada per a la prevenció del mal d’Alzheimer, existeixen algunes practiques que mereix la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Decoración en "shakespeare in love"
  • Shakespeare in love
  • Shakespeare in love (sinopsis)
  • Diseño de vestuario de shakespeare in love
  • Shakespeare In Love
  • Shakespeare In Love
  • Trabajo Shakespeare In Love
  • Shakespeare in love

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS