ship

Páginas: 5 (1136 palabras) Publicado: 2 de junio de 2013
1.
La lletra normal es utilitzada per a escriure el relat de la novel·la, la cursiva serveix tant com per donar detalls del relats i dels personatges com per escriure el diàleg del banyulenc que està en un dialecte del català i entre parèntesis acostuma a dir a qui van dirigides les paraules de l’actor i l’acció o moviment que ha de fer. La versaleta serveix per a escriure el nom de cadapersonatge que ha de parlar en una obra de teatre.
2. Les acotacions indiquen a l’actor com ha d’interpretar el personatge i la seva actitud en el escenari i al lector ens aporten com se sent el personatge en cada moment i ens explica com a d’estar decorat el escenari per tal de poder-nos imaginar el escenari
3. El autor destaca que aquest cafè es el centre de la vida del poble perquè sense el cafèla majoria de pescadors estarien estampats contra les roques a causa de que la seva vida fora la ruïna total i anant al cafè encara s’entretenen una mica. No conec cap bar que tingui aquestes característiques però segur que n’hi ha d’haver algun.
4. El canari és un joc que consisteix en enganyar el altre per part de poder guanyar la partida
5. Fer canari se li anomena a la persona que és unperdedor i no sap fer res en la nostra vida quotidiana podríem dir: “El Miquel a fet el canari al examen de català”.
6. Caterina en vocabulari pesquer ens indica una politgeta de fusta i ja podem veure que és una dona manejable i que fa el que el pare vol. La Salvadora és la que en molts moments salva a la Caterina i la defensa. Rufí es un peix que porta verí i per tant podríem atribuir a la rufinaaquesta definició un peix verinós i que punxa.
7.
8. En les converses és crea gairebé sempre motius de discussió ja sigui entre el cafeter i els clients o entre els clients en aquestes escenes inicials ja podem veure com la Rufina es la típica que tot ho sap i té mala llengua fetque provocarà que ho enredi tot.
9.
10.
11. Els versos són espontanis i frescos i en cap moment encarcarats i elautor versifica amb molta facilitat i ens fa creïbles els dialegs i això ho pot fer a traves del seu gran talent.
12. Aquestes escenes inicials ens donen ja una sèrie de pistes de cap a on s’encarrila la trama amb la Caterina la protagonista indiscutible de la obra a causa delseu patiment angoixa i malestar que ens mostra en la escena VI quan la Rufina tira una indirecta a la Caterina i la escena VII quan estan totes les dones juntes.


1.La Caterina es descriu com una dona resignada que a causa de la mala sort que ha tingut sempre compleix ordres, mai es posa amb ningú no és gens tímida i sembla una mica apartada i reservada ja que se li nota que li han fet mal i novol que li tornin a fer mal, tot i que contínuament pel poble i tot arreu es acusada i això, tot i que ella és molt forta l’enfonsa per que el seu pare no aguanta aquesta injustícia.
2.La Caterina té com a obligació cuidar del cafè ja que segons ella nomes es la dona del cafè a més també s’ha de fer càrrec de la seva germana la Rosa que d’aui poc s’ha de casar.
3.Ha de ser una vida difícil onestan en constant critiques de si fan això o fan allò aquesta seria una de les semblances que tindrien amb les noies de la novel·la. Com a diferencies es que les noies actuals tindrien és recursos per anar a la ciutat a estudiar, treballar, etc. I això les permet tindre més llibertat que abans. I també la teoria de que ara ja no existeixen els matrimonis de conveniència.
4. El tema central del queparlen és del suposat desamor o no se sap que sobre el marit de la Caterina els dos personatges que ataquen primer a la Caterina són la Rufina i el Rafael. I fa servir els les expressions metafòriques com: piulava com un bernat pescaire a mitja ploma per part de la Rufina i per part de Rafael el teu sorell va capbussar-se.
5.Les paraules del Claudi ens l’escena XIII ens ajuden a veure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cambia El Ship
  • temation ship
  • Ship Management
  • ship propulsion
  • leader ship
  • Earth as a space ship
  • Independent ship& cargo surveyor
  • ship or sheep

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS