shisper

Páginas: 8 (1818 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2013
Ciències del món contemporani
Activitats pel·lícula "El jardinero fiel"
1. Fitxa tècnina de la pel·lícula.
Título: El jardinero fiel
Título original: The constant gardener
Dirección: Fernando Meirelles
País: El Reino Unido, Alemania
Año: 2005
Fecha de estreno: 04/11/2005
Duración: 129 min.
Género: Drama, Romance, Thriller
Reparto: Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Hubert Koundé, DannyHuston, Daniele Harford, Packson Ngugi, Damaris Itenyo Agweyu, Bernard Otieno Oduor, Gerard McSorley, Bill Nighy
Guión: Jeffrey Caine
Productora: Epsilon Motion Pictures, Scion Films, UK Film Council, Potboiler Productions, Vierte Babelsberg Film
2. Explica l'argument, la sinopsis.
A Àfrica, al nord de Kenya, assassinen brutalment Tessa Quayle, una activista que investiga sobre una suposada estafai denúncia el treball d'una multinacional farmacèutica a Kenya. Un metge local que l'acompanyava ha fugit i sembla que pot haver sigut un crim, però després es desocbreix que no, ja que ell també és mort. Sandy Woodrow, Sir Bernard Pellegrin i els altres membres de l'Alt Comissionat Britànic estan convençuts que el vidu de Tessa, el diplomàtic Justin Quayle deixarà l'assumpte per tancat, peròs'equivoquen. La seva posició laboral i professional ha patit un canvi al perdre a la seva dona a la qual tant estimava. Ells eren de personalitats molt diferents però s'atreien mútuament i gaudien d'un feliç matrimoni. Els records d'aquesta unió i de les seves vivències empenyen a Justin a intentar entendre el que realment va passar. Perseguit pels remordiments i ferit pels rumors de les suposadesinfidelitats de la seva esposa, Justin se sorprèn a si mateix llançant-se a una perillosa tasca. Decideix netejar el nom de la seva dona i "acabar el que ella va començar". Per aconseguir-ho, ha d'aprendre a marxes forçades com funciona la indústria farmacèutica i descobrir les complicitats del govern de Kenya i de la Gran Bretanya, el seu propi país. En el transcurs de la seva investigaciódescobrirà que el mòbil de l'assassinat està vinculat a l'ús del Dypraxa, un medicament contra la tuberculosi que s'està provant a la població de Kenya, posant en riscos seves vides. Això desembocarà a que la seva vida sigui un infern fins que acabin per aniquiliar-lo.
3. Valoració ètica dels principals personatges.
Justin Quayle: és un diplòmatic britànic i marit de Tessa el qual desconeix eltreball que vol fer per denunciar la multinacional farmacèutica, un cop ella mor, deicideix seguir investigant per ella. Ell és un home pacífic, és jardiner.
Tessa Quayle: és l'esposa de Justin Quayle, i fa l'informe que denúncia a la multinacional per les pràctiques als malalts de Kenya, és per això que l'assassinen. És una dona emprendedora i jove amb ganes d'alertar al món de les injustícies que esdonen als països més empobrits.
Arnold: és l'acompanyant de Tessa en el seu viatge on són assassinats. Arnold és homosexual
Sandy: és l'amant de Tessa i l'acompanyant de Justin, Sandy ajuda a Tessa a enviar la denúncia en secret a canvi de que vagin junts al llit.
4. Justifica el títol de la pel·lícula.
"El jardinero fiel" es refereix al comportament de Justin que després de la mort de laseva dona Tessa, segueix els seus passos per acabar el que ella no va poder acabar i descobrir el que estava passant amb els experiments de l'estat amb la gent pobre malalta. Realment és la propia personalitat d'en Justin.
5.Explica el comportament de la indústria farmacèutica que denuncia la pel·lícula.
La utilització de les zones més empobrides del món per aconseguir un benefici a costa de lasalud de la gent amb malalties i amb ni tan sols per poder menjar. La seva decisió és si menjar o comprar medicaments i gràcies al consum d'aquests medicaments s'experimenten els efectes. Tessa va descubrir que feien ús de "dypraxa" que encara estava en experimentació i que podia produïr efectes secundaris, majoritàriament la mort. Els feien creure que era una medicació per combatir la tuberculosi....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS