Si Això És Un Home

Páginas: 3 (611 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2013
Lectura i comprensió del llibre: “Si això és un home”

Acabada la lectura de Primo Levi “Si això és un home”, puc concloure que és un testimoni de l’esclavització i supervivència de l’autor, elqual va estar afectat per l’holocaust alemany l’any 1944. Reflexiona com la humanitat pot arribar a uns extrems tan grans per fer el mal a persones i com aquestes viuen una experiència de misèriesenvoltats de patiments, només pensant en sobreviure dia rere dia.
La persona com a ésser viu és lliure però, en algun cas, pot ser privat d’aquesta, com li succeeix a l’autor. En canvi, el que ell mai vaperdre són els seus pensaments i la seva imaginació, components que el porten a escriure el llibre, on s’expliquen moments que porten l’autor a imaginar uns realitat de forma molt diferent.
Com apersones que som, raonem i pensem , tot i que, en alguns casos, podem arribar a actuar d’una forma incoherent regits per ideologies o contrarietat de pensaments, fins al punt de voler el mal a personesque creus que no són com cal, per no pensar igual que un mateix.
Podem veure com les persones, enlloc de tenir noms, eren simples xifres, separades per sexes i edats. La gent no tenia cap respecte,eren tractats com animals per pensar diferent; qui ho elegeix això? Pot considerar-se ésser humà aquell que és capaç de reduir l’aspiració d’un home només a sobreviure a la gana i al fred? Una personaamb capacitats de raonar-ho, ho permetria?
L’objectiu de l’home és viure, no sobreviure. Hem de procurar viure la vida i elegir el nostre camí perquè no ens passi com a l’autor, que sols tenial’objectiu d’arribar a la primavera, pensant com s’ho faria per passar un dur hivern, amb precarietat de roba i menjar. L’autor va estar hospitalitzat dins el camp de concentració a causa d’una malaltia iallà dins només pensava en allargar l’estada per por de sortir i que l’elegissin per posar fi a la seva vida. Viure en aquestes condicions era impensable ja que, des de la llibertat, una persona dóna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Si Aix S Un Home
  • Recensió: Si Això És Un Home
  • Reflexion si això és un home
  • Si això es un home
  • Si Això És Un Home
  • si això és un home
  • Si Aixo Es Un Home
  • Si Aixo Es Un Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS