Si Aixo Es Un Home

Páginas: 2 (364 palabras) Publicado: 28 de abril de 2015
Introducció:
Primo Levi va neixer al 1919 a Turi en una familia de jueus. Va estudiar química i es va fer partisià en la resistencia antifeixista, fins que al 1944 el seu grup i ell varen sercapturats per les tropes feixistes italianes. Va ser deportat a Auschwitz, on va aconseguir sobreviure al holocaust. El llibre “si aixó ès un home” el va escriure entre 1945 i 1947, on narra lesexperiencies viscudes a la Segona Guerra Mundial en aquell infern anomenat Auschwitz.

Resum per capítols:

El viatge: El 13 de desembre de 1944, Primo Levi, un jueu italià, va ser capturat perels feixistes alemanys. Nou dies després d’haver estat capturat, ve ser enviat a Auschwitz junt a un centenar de persones més. Allá varen organitzar en dos grups diferents: la gent que esteia ambbona salut i els que no. Més tard va ser enviat a Monowitz amb autocar.

Al Fons: En arribar a Monowitz varen obligar-li a ell i a un centenar de persones més que es despullesin, per“desinfectarlos”. Varen tear-lis els cabells i els varen tatuar a cada un d’ells un numero molt llarg al braç.

La iniciació: Levi es sentía confós, i tenía massa preguntes sense respostes. El día va començaramb el repartiment del berenar (un boçí de pà). Els homes se convertien en animals i el pà es tornava la seva moneda de canvi. I va aprendre que rentant-se’n es l’única manera de enrecordar-teque ets humà i tens unes necesitats.

Ka-be: A Levi el varen canviar de company, i al ser mès alt, al transportar ferro ell havia de dur mès pes, la qual cosa, un dia, transportant ferro li vacaure al peu, degut al pes que ell esteia suportant. Es va veure sang i va anar al Ka-be(enfermeria) per a que el miresin. Va estar vint dies al Ka-be

Les nostres nits: Després del Ka-be va serassignat a un altre bloc, on compartia llitera amb un company que tenia els mateixos somnis que ell: tornar a la seva patria, veure a la seva familia y tornar a ser un home lliure.

El treball:
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Si Aix S Un Home
  • Recensió: Si Això És Un Home
  • Reflexion si això és un home
  • Si això es un home
  • Si Això És Un Home
  • si això és un home
  • Si Aixo Es Un Home
  • Primo Levi Si Això És Un Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS