Si Això És Un Home

Páginas: 16 (3959 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
1. Introducció

Per començar, aquest treball parlarà bàsicament de diferents aspectes de Primo Levi que estan relacionats amb la seva obra de “Si això és un home”. A més a més parlaré d’altres punts com:

La vida de Primo Levi, així explicant les relacions i el gran lligam que té amb la seva pròpia experiència vital i la seva experiència literària.

Aprofundiré amb el context històric enque es desenvolupa la història, i amb aquest poder buscar referències concretes que poden aparèixer a la obra, si l’autor les reflecteix directament tal com va succeir o més aviat amb una vessant més literària.

També parlaré del punt de vista que es planteja Primo Levi la seva experiència, és a dir com utilitza el llenguatge. A més a més, relacionaré a altres autors que s’han trobat amb problemessemblats amb el punt de vista de Levi.

Ja que el tema principal i central del llibre és al condició humana, explicaré que vol dir ser un home en qualsevol context i en qualsevol circumstància de la vida. I amb tot això, explicant el com l’autor es planteja aquesta qüestió i quin desenvolupament en fa. Després de anomenar altres temàtiques que crec que són significatives a la obra.



Acontinuació, analitzaré quina és la estructura de l’obra, dient: les línies argumentals, els ritmes dramàtics, també analitzaré els temps narratius, entre altres. Miraré si d’aquesta obra se’n pot dir que té una estructura “convencional” dels esdeveniments, és a dir si hi ha plantejament, nus i desenllaç. També em fixaré en si és especialment essencial la preocupació formal en l’obra, i definiré, anivell d’estil, els seus trets fonamentals.

Com a últim punt de treball em centraré en la visualització de l’Holocaust. A través d’això analitzaré les diverses formes de recollir en format audiovisual l’experiència dels supervivents i les dificultats o possibilitats per plasmar en imatges un fet tan extrem. En conclusió, com Primo Levi es pot acostar a aquella història a través dels testimonisque la van viure.

Finalment, faré una conclusió on englobi tot el treball que he elaborat i on posaré el meu punt de vista definitiu de l’obra de “Si això és un home” i de tota la història i context que es va patir al segle XX, i si he assolit els meus objectius principals.










2. La vida de Primo Levi

Primo Levi va néixer a Torí el 31 de juliol de 1919. La seva famíliaprocedia de religió jueva.
L’any 1937 es va inscriure a la carrera de química a la facultat de ciències de la Universitat de Torí, i el 1939 a causa de les lleis racials que es van imposar sobre la discriminació dels jueus, va tenir dificultats per trobar a algú que li portés la tesi.

El 1941 es gradua amb honor, tot i que amb una tesi de física, i en el seu diploma de graduació apareixl’especificació de “raça jueva”. A partir d’aquí va començar la seva carrera a Milà, fins que la ocupació alemanya de 1943 el va capturar a Brusson i el va enviar a un camp de concentració a Fossoli. A partir d’aquí comença ha haver-hi un canvi relativament brusc a la seva vida, i és el moment en que comença la seva història en el llibre de “Si això és un home”.

Després, a l’any 1944, és enviat aAuschwitz, lloc on definitivament la seva vida és marcada per la tragèdia i l’esclavitud. Primo Levi va ser deportat a Monowitz, un camp de treball on la feina es centrava bàsicament en una fàbrica de goma. Allà l’anomenen com a un Häftling i és el número 174517.

Després de estar molt de temps sotmès a fer feines inhumanes i de no menjar quasi res, i només obeir el que li deien, va sortir viu delLager polonès on l’havien deportat gràcies a l’Exèrcit Roig de la Unió Soviètica després de la fi de la guerra.

Ell és un dels pocs que va sobreviure i que va tornar a casa, tot i que després d’un llarg viatge per els països de l’est.
Un cop a casa va tenir la necessitat d’explicar al món allò que havia passat, ja que era un dels pocs testimonis que ho podien dir i quasi bé l’únic que va tenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Si Aix S Un Home
  • Recensió: Si Això És Un Home
  • Reflexion si això és un home
  • Si això es un home
  • si això és un home
  • Si Aixo Es Un Home
  • Si Aixo Es Un Home
  • Primo Levi Si Això És Un Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS