Si (Sistemes D'Informació)

Páginas: 6 (1319 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
Tipus de sistemes d'informació segons el seu impacte en l'estratègia de l'empresa.

L'ús dels sistemes d'informació, pot estar destinat a donar suport a l'estratègia de negoci. L'estratègia SI es pot fer operativa en considerar el grau en què una organització busca la innovació a través dels SI, i això permetrà classificar l'estratègia en una d'aquestes tres categories: innovadora conservadorao indefinida.
L'organització que segueix una estratègia SI innovadora és aquella que busca contínuament la millora mitjançant noves iniciatives en relació amb els SI. D'altra banda, la que segueix una estratègia SI conservadora buscarà la creació de valor mitjançant la millora i el refinament de les pràctiques actuals.
Per lo tant, es pot observar el fort vincle existent entre lesestratègies de les empreses i els sistemes d'informació. A continuació, s'analitza el catàleg de sistemes d'informació d'empresa:

ERP (Enterprise Resource Planning) : Aquest es un sistema de informació integral que incorpora tots el processos operatius d'una empresa. Aquesta eina de suport a les empreses, es la fusió de les diferents aplicacions, i per lo tant, engloba a la resta. Per conèixer elsistema d'informació que més impacte tindrà en l'estratègia de l'empresa, es necessari conèixer la resta, per tal de veure on l'incidència es més gran.

CRM (Customer Relationship Management) : Es la part d'una estratègia de negoci centrada en el client, i per tant, la part més important d'una empresa. Pot ser un software independent, malgrat que ja em vist a la figura anterior, que el ERP integratotes les parts. Com a conclusió, es pot dir que el CRM te un impacte molt gran en l'estratègia que es durà a terme per part de l'empresa.

SCM (Supply Chain Management): Contribueix a la coordinació i optimització de processos empresarials i transaccions comercials. Millora la asignació de recursos i el servei al client. Com que els processos empresarials i l'estratègia de l'empresa van moltunits, el SCM es altre sistema clau. També cal esmentar, que al igual que amb el CRM, es un sistema molt ben consolidat en l'actualitat, però que existeixen els ERP com SAP o Oracle que ja conté a la vegada una solució CRM i una solució SCM.

PRM (Partnership Relationship Management): Aques sistema tracta la relació amb els intermediaris i socis per proporcionar valor afegit que completen lanostra oferta. Per lo general, aquestos sistemes no van de manera independent, i solen formar part o del SCM o del CRM. L'incidència d'aquest sistema en l'estratègia de l'empresa és menys obvi.

Relació amb els empleats i la direcció: Es un conjunt no integrat d'aplicacions parcials. Engloben sistemes d'ajuda a presa de decisions (DSS o Decision Suport Systems), sistemes informacionals (BI oBusiness Intelligence), sistemes de gestió del coneixement (KM o Knowledge management) o les intranets i portals de serveis a l'empleat. Alguns d'aquestos apareixen en la classificació que analitzarem més endavant en aquest mateix exercici.








Ja hem vist una manera de classificació dels sistmes d'informació, però no es l'unica, i per analitzar l'incidència dels sistemes amb l'estratègiade l'empresa, es necessitarà més d'un enfocament, en aquest cas, el model de la piràmide. En aquest model podem trobar:

Sistemes per al Processament de Transaccions (TPS). Aquests solen substituir els procediments manuals d'una empresa per altres basats enterament en ordinadors, és el més comú. Entre algunes de les seves característiques es troben: són intensius en les seves entrades isortides, recolzen principalment al nivell operatiu de l'empresa i els seus beneficis són visibles ràpidament.

Sistemes d'Informació Gerencial (MIS). Aquests sistemes són utilitzats bàsicament per recolzar el nivell administratiu de l'empresa. Són emprats en el procés de planificació, control i presa de decisions proporcionant informes o resums sobre les activitats rutinàries de l'organització....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Sistemes d'Informació Geogràfica
  • Sistema de unidades (si)
  • si (sistema de unidades)
  • Sistema Internacional De Unidades(Si)
  • Trabajo sistemas si
  • Si a sistema ingles
  • Historia del Sistema Internacional de Unidades (SI)
  • ¿Y si el desarrollo fuese una emergencia sistemica?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS