Si Una Nit D Hivern Un Viatger

Páginas: 2 (341 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2015
 Comentari de text: Si una nit d’hivern un viatger

Aquest text és el principi de la novel·la “si una nit d’hivern un viatger”, l’autor de la qual és Italo Giovanni Calvino. Enaquest fragment Italo li explica al lector com hauria de llegir el llibre, còmodament i sense interrupcions.
Italo Giovanni Calvino va néixer a Santiago de Las Vegas (Cuba) el 15 octubre de 1923 i va morira Itàlia el 19 setembre de 1985. Va ser un escriptor important del segle XX.
Va rebre un educació laica i antifeixista. Va anar a escola infantil St George College i va fer la secundària al regioGinnasio-Liceo. El 1941, es va matricular a la facultat d'agronomia de la Universitat de Torí, però va haver d’interrompre els seus estudis amb l’esclat de la segona Guerra Mundial. El van cridar alservei militar per la República Social Italiana però ell es va unir a les Brigades partisianes Garibaldi (contràries al règim feixista).
Un cop va acabar la guerra es va mudar a Torí, on va col·laboraramb uns quants diaris i es va matricular en Lletres. A més, el van contractar a l'editorial Einaudi. Això va fomentar la seva cultura, i el 1947 va publicar la seva primera novel·la “Il sentiero deinidi di ragno” (El sender dels nius d'aranyes).
Les seves obres més importants són: El baró rampant, Les ciutats invisibles, Si una nit d'hivern un viatger.
“Si una nit d’hivern un viatger” es vapublicar el 1979, va estar influenciada per l’escriptor Vladimir Nabokov i va tenir molt d’èxit a Itàlia i als Estats Units. Es considera un exemple de literatura postmoderna (literatura posterior de laSegona Guerra Mundial).
En aquesta novel·la, Italo parla directament amb el protagonista, el lector, que vol acabar de llegir una novel·la anomenada “si una nit d’hivern un viatger” però l’obra no estàben enquadernada i s’ha barrejat amb altres novel·les o textos de diferents escriptors. El lector, coneixerà també a una lectora, Ludmila, amb la que aniran comentant el llibre que els dos s’estan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cartes d´hivern
  • cartes d hivern
  • EL CRIM D UNA NIT D ESTIU
  • Nit D´ombres voraces
  • Paraules d la nit
  • So Mni D Una Nit D Estiu
  • los ayudo si me ayudan :D
  • Cartes D Hivern

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS