sida

Páginas: 4 (911 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
Ciències del mon contemporani: Sida
Que és ?
El Sida pròpiament dit com el virus de la immunodeficiència humana (VIH) es la malaltia que es desenvolupa com a conseqüència de la destruccióprogressiva del sistema immunitari. És a dir , destrueix a mesura que es desenvolupa les defenses de l’organisme.

Com es transmet?
Els primers casos de sida es van detectar en els anys 80concretament el 1981 en homosexuals i seguidament pocs anys després també a heterosexuals (1983). Però la malaltia ja s’havia expandit per tots els continents , llavors diverses organitzacions van crearun fàrmac per intentar frenar la malaltia . No va ser fins el 1996 quant l’antídot va estar disponible per el consum. Es coneixen casos de persones infectades de fa mes de 40 i 50 anys.
El sida esport transmetre principalment per tres vies:
1) Relacions sexuals : Inclòs el sexe oral , vaginal i anal .
2) Per relació materna-filial durant l’embaràs : Una mare por transmetre el virus atraves de la sang ja que la circulació sanguínia compartida entre la mare i el nado es fàcilment contagiosa. Una altre via seria traves de la llet materna i el nado per tant queda exposat a aquetfactor extern.
3) A traves de la sang: Transfusions de sang o per utilitzar o compartir xeringues.

Important:
Altres mètodes de contagi menys freqüents es la inseminació artificial ambsemen del donant infectat y transplantaments d’òrgans infectats.







Tractaments:
Existeixen tres formes per tractar el virus del sida . Les podem classificar en tres grups:
1) Tractamentsantivirals reforçadors del sistema immunològic: El seu objectiu es frenar o parar en la manera de lo possible la seva propagació per tot el cos. Per exemple s’utilitzen un compostos anomenats(AZT,ddl, i ddC) que interfereixen en la producció de la transcriptasa inversa, es a dir, es una proteïna que utilitza el virus per contagiar o infectar noves cèl·lules.

2) Immunomoduladores:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El sida
  • Sida
  • Sida
  • Sida
  • Sida
  • Sida
  • Sida
  • El Sida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS