Sida

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2013

Què signifiquen les sigles SIDA?
Síndrome és un conjunt de símptomes i signes, és a dir, senyals que ens indiquen que passa alguna cosa.
ImmunoDeficiència equival a immunitat deficient oinsuficient. Té relació amb el fet que el virus del VIH debilita el sistema immunitari fins a fer-lo inútil.
Adquirida significa que la deficiència d’immunitat, el subjecte no la té de forma heretada,sinó que li ha vingut de fora, que l’ha adquirida.
A quins països es va desenvolupar per primer cop la malaltia de la SIDA? A quins països es va estendre ràpidament? A quins països és més elevada enaquests moments? Per què?
Al 1983, a França, l’equip de Luc Montagnier va descobrir el virus VIH quan hi hagué l'epidèmia de la sida.
Els primers casos foren a Los Angeles i a Nova York, aquell anymoria a Catalunya el primer afectat. Fins al juny de 1996, foren 1.300.000 casos en 193 països.
És especialment greu a l'Àfrica i no existeix cap remei eficaç per eliminar-la. El dia 1 dedesembre se celebra el Dia Mundial de la lluita contra la SIDA.
La SIDA és una malaltia que afecta al sistema immunitari. Que fa aquest?
Un cop a l'interior de les cèl·lules, el virus pot adormir-se durantllargs períodes de temps o pot multiplicar-se i destruir-les; així, el sistema immunitari perd capacitat de defensar-se d’altres infeccions i també la capacitat de destruir les cèl·lules anormalsque es produeixen en el nostre organisme.
El virus de la SIDA s’anomena VIH, què volen dir aquestes sigles?
VIH = Virus d’ Immunodeficiència Humana
Anomena dos medis on pot viure el virus de laSIDA.
El VIH, al contrari d'altres virus, és poc resistent a l'exterior del cos, de manera que la sang, l’ esperma i la llet materna, probablement poden contenir-lo i, per tant, transmetre'l. No semblapas que hi hagi hagut casos de transmissió per d’ altres maneres com llàgrimes, suor, saliva, tos, etc.
Noms de les maneres de portar o no el virus. Poden ser transmissores del virus de la SIDA?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El sida
  • Sida
  • Sida
  • Sida
  • Sida
  • Sida
  • Sida
  • El Sida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS