Sidney Bechet

Páginas: 2 (347 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2013
Sidney Bechet (Nova Orleans, Louisiana, Estats Units, 14 de maig de 1897 – Grigny, environs de París, França 14 de maig de 1959) músic i compositor nord-americà.
També se'l coneixia com el poeta deljazz. Començà a tocar l'instrument de la seva especialitat, el clarinet, a l'edat de vuit anys. Actuà amb importants orquestres de la seva ciutat nadiua en l'època del naixement del jazz, quanl'estil de Nova Orleans imperava com a única escola. Acabada la primera guerra mundial, vingué a Europa amb l'orquestra de Marion Cook. Havia substituït el clarinet pel saxofon soprano, amb el qua assoliala major sonoritat. Obtingué gran èxit a Londres es feu creditor als elogis del director simfònic Ernest Ansermet.
Durant els anys 1919 a 1928 realitzà importants gires per Europa. Sembla que tambésofrí un any de presó, acusat de donar mort a un altre músic de color. El 1928 tornà a Amèrica amb l'orquestra de Noble Sissle, d’aquesta passà a formar orquestra propia amb Tony Ladnier (New OrleansFeetwarmers), però l'estil de Nova Orleans ja es trobava en decadència, l'orquestra fracassà i el seu director es va veure obligat a retirar-se de la professió i obrir una sastreria (era l'ofici del seupare) a Harlem.
Tornà a tocar amb Noble Sissle, i quan ja semblava acabat, ressorgí l'estil Nova Orleans, amb el que el músic tornà ocupar un lloc primordial en el jazz mundial. Dirigí diversosconjunts Nova York i enregistrà una important sèrie de discs amb Milton Mezzarow.
El 1949 tornà a Europa o assolí un èxit enorme a França, on fixà llur residència. Fou l'ídol del clarinet i el saxòfonsoprano. Aquest èxit el portà a abandonar en part l'autèntic jazz i dedicar-se a la melodia sentimental. Obtingué un gran èxit amb la melodia Petita flor que va compondre ell mateix.
Però els amantsdel jazz li donaren l'esquena. Malgrat tot, el 1960, un any després de la seva mort, s'aixecà un monument amb el seu bust a Jean-les-Pins, en record de llurs grandioses vetllades d'autèntic jazz....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sidney Bechet
  • Sidney
  • Sidney
  • Opera De Sidney
  • Sidney Tarrow
  • Sidney 1968
  • Sidney
  • Análisis opera de Sidney

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS