signes alerta, i tu que faries

Páginas: 5 (1247 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2013
I TÚ, QUÈ FARIES.....?
En Pau, que ara té dos anys i vuit mesos, ha començat a assistir a la llar d’infants aquest curs. És fill únic i va ser adoptat quan tenia tres mesos de vida. Està en un grup de 18 infants de dos a tres anys, la responsable del qual és la Marta. Els pares van decidir de portar-ho a l’escola perquè la mare no va poder allargar més la seva excedència per maternitat i perquèel pediatra va recomanar-los aquesta opció més que d’altres, com per exemple buscar una persona que el cuidés a casa.
Per la informació que va donar la família en el moment de la inscripció i en els contactes mantinguts durant el període d’adaptació, així com per les observacions que la seva educadora ha anat fent, sembla que en Pau és un nen actiu, que es concentra molt quan juga, es fixa molten allò que veu i li agraden les activitats motrius, tant aquelles en les que intervé tot el cos com les manipulatives. Ara ja sembla “adaptat”: està content, demana ajuda quan la necessita, menja i dorm sense dificultats i li agrada seure al costat de la Marta quan explica contes.
Sembla que els pares han establert un bon vincle amb la Marta i tenen confiança en l’escola, tot i que els hi hacostat separar-se del seu fill, especialment a la mare, que fins ara s’ha dedicat al nen quasi exclusivament.
L’educadora ha observat, però, que en Pau té un llenguatge verbal limitat quant expressió. Ara que altres infants de la seva edat xerren molt, ell pràcticament no diu més que paraules soltes, encara que també imita sons (d’animals, onomatopeies…) i, sobretot quan juga sol, fa una mena deparla semblant al balboteig, barrejant moltes síl·labes diferents, que sembla que digui alguna cosa i no diu res que s’entengui. També la Marta s’ha adonat que de vegades el nen es sorprèn quan veu que els altres infants canvien d’activitat i que té el costum de fixar-se molt en la seva cara quan li parla.

Si estiguessis en el lloc de la Marta, què faries? 
En parelles, estructura la tevaresposta, tot indicant la teva actuació:
en l’àmbit de l’aula
a nivell d’escola 
en relació a la família d’en Pau
respecte als serveis externs a l’escola


Aquesta activitat compta un 25% de la nota de la unitat 
En parelles, estructura la teva resposta, tot indicant la teva actuació:

Introducció:
En Pau és un infant que està a l’aula de 2 a 3 anys, amb 18 infants. On l’educadora, la Marta,ha detectat una sèrie d’observacions que especifica un tipus de problema auditiu, però primer ens hem de basar el que faríem en l’àmbit de l’aula, amb el centre, amb la família i amb els serveix externs de l’escola, per saber el que pot tenir l’Infant i com tractar-ho.
Observacions que ha fet l’educadora vers a l’infant:
- Llenguatge verbal limitat quant expressió -> això és l’observació del’educadora ja que l’infant a aquesta edat hauria de ser capaç de dir més de dues paraules juntes, fins i tot amb 32 mesos l’infant hauria de ser capaç de combinar paraules de dues en dues.

- No diu més que paraules soltes -> això és l’observació de l’educadora ja que l’infant a aquesta edat hauria de ser capaç de dir més de dues paraules juntes, fins i tot amb 32 mesos l’infant hauria de ser capaçde combinar paraules de dues en dues.

- Imita sons (d’animals, onomatopeies…) -> això és l’observació de l’educadora ja que l’infant a aquesta edat hauria de realitzar més d’una paraula junta, i no només per imitació d’onomatopeies, ja que en aquesta edat als 32 mesos en Pau deuria ser capaç de realitzar sons més llargs.

- Quan juga sol, fa una mena de parla semblant al balboteig (barrejantmoltes síl·labes diferents) -> això és l’observació de l’educadora ja que l’infant a aquesta edat hauria ser capaç de realitzar el joc simbòlic, la memòria i l’atenció.

- Es sorprèn quan veu que els altres infants canvien d’activitat -> això és l’observació de l’educadora ja que l’infant a aquesta edat hauria de relacionar-se entre els seus companys sense cap problema.

- Té el costum de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Signos de alerta durante el embarazo
  • Signos de Alerta
  • SIGNOS VITALES I
  • Factores De Riesgos Y Signos De Alerta Del Suicidio SEGUNDA PARTE
  • identificacion de los signos de alerta
  • Signos De Alerta En El Desarrollo Evolutivo
  • Faria
  • Alerta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS