Silenci Al Cor, De Jaume Cela 1, Exàmen

Páginas: 3 (571 palabras) Publicado: 22 de abril de 2011
Silenci al cor, de Jaume Cela 1. Analitzi el punt de vista de la narració?

El narrador usa la primera persona per referir-se a un personatge de la narració, concretament, el protagonista, Joan.Per tant, el narrador és central. 2. On viu el protagonista?

En un poble, petit, del qual no es diu el nom, que té com a població important més propera, Granollers. És a dir al Vallès oriental. 3.Quina relació té amb els adults?

Els adults el tracten com el que és, un nen de 12 anys. Concretament, sa mare intenta protegir-lo de les preocupacions i neguits del món adult, intentant que no elsmembres adults de la família no parlin de temes que no són propis dels nens davant d’ells (de la guerra, per exemple). Només amb l’oncle Bernat i amb el mestre Ramon, Joan aconseguirà tenir conversesde com és i per què és com és el món adult. 4. En quina època passa l’acció? A quina guerra es refereix? Quines dades li ho fan pensar?

L’estiu de 1936, quan tot just comença la guerra, anomenadacivil perquè hi participen en dos bàndols enfrontats, a més de militars, parts molt significatives de la població civil. Les dades que ho fan pensar són l’aparició de milicians en el poble, la detencióper aquests milicians de mossèn Miquel i la seva possible mort (realment salva la vida i exilià), els comentaris dels adults sobre els dos bàndols (republicà i feixista), els avions militars quesobrevolen el poble, la mobilització voluntària de l’oncle Bernat. 5. Joan i els seus companys entenen el per què i el què de la guerra? Raoniho.

No entenen la guerra ni el seu per què. Només saben quehi ha guerra. No tenen prou informació, només allò que senten dir als adults. Ni tampoc tenen capacitat, per l’edat, per raonar-ho amb la poca informació de què disposen. 6. Què descobreixen Joan iJordi?

Quan busquen o persegueixen granotes, troben el cadàver putrefacte d’un industrial de Terrassa, assassinat per milicians incontrolats. 7. Joan i els seus amics, en què inverteixen el temps?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Silenci al cor
  • uji jaume 1
  • Examen Con Errores Cor Unidad 1
  • Ejemplo De Examen De Ingles Del Cele
  • Bit Cora EXAMEN
  • Cela evidencia 5 1
  • Bit Cora Del Empleado 1
  • Bit Cora 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS