Silvia Alcántara

Páginas: 2 (400 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
OLOR DE COLONIA:
L’autora d’aquesta novel·la és Sílvia Alcàntara i Ribolleda. Va néixer a Puig-reig (Berguedà) l'any 1944, i quan tenia 6 mesos la seva família es va traslladar a la Colònia Vidal,una colònia tèxtil situada al marge del Llobregat. Als 14 anys va començar a treballar a la fàbrica 8 hores durant 6 dies a la setmana. Més tard va estudiar comerç, cosa que li va permetre trobar unafeina d'administrativa i traslladar-se a Terrassa als vint anys, on viu actualment. 

A l’inici de la democràcia va decidir estudiar català i al mateix temps va començar a compondre narracions,algunes d'elles premiades en diversos certàmens locals. Això la va animar a escriure més i, a principis de la dècada de 1990, va decidir millorar les tècniques d'escriptura. Quan va acabar, va entrar atreballar a la mateixa escola, on feia d’administrativa.

Té dues novel·les que no van triomfar gaire però va aconseguir publicar a Edicions de 1984, la novel·la Olor de Colònia(2009). Va serpremiada als premis Qwerty Btv (2009), Regió7 de Cultura (2009), Joaquim Amat-Piniella (2010) i és finalista del premi Llibreter de Narrativa (2009). El 2012 Olor de colònia va ser adaptada per a latelevisió, en format de minisèrie. L'any 2011 va publicar a Edicions de 1984, la seva segona novel·la, La casa cantonera.
Actualment, ensenya tècniques d'escriptura a l'Ateneu Terrassenc, és sòcia fundadora ipresidenta de l'associació cultural "Un munt de mots" de Terrassa. 

Cal Vidal va ser l'última de les colònies tèxtils que es van construir al Berguedà, durant la segona meitat del segle XIX.Ignasi Vidal i Balet va destacar per la seva activitat manufacturera (seda) durant el segle XVIII va comprar terrenys (1892) on va fer construir la colònia de Cal Vidal. Va escollir aquest lloc perquè laresta del Baix Berguedà, a peu de riu, ja estava ple de colònies.

La fàbrica es va posar en marxa l'any 1900, però anteriorment es va haver de construir (a partir de 1894) una resclosa de 17...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Olor De Colonia Silvia Alcantara
  • Silvio
  • Silvia
  • silvia
  • silvio
  • Silvia
  • silvi
  • silvia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS