Simbolització Gràfica

Páginas: 4 (849 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
Simbolització gràfica

Resum

Introducció

Aquest estudi té com a objectiu investigar com influeix l’expressió gràfica en el desenvolupament emocional i cognitiu dels alumnes. A més de veure siaquesta expressió pateix variacions en funció del seu rendiment acadèmic. Alhora que volem entendre la real importància pedagògica de les representacions gràfics en l’educació d’infants.
Així doncs,la hipòtesi del nostre estudi és que gràcies a les característiques pròpies de cada representació gràfica, podrem saber quin és el nivell cognitiu i emocional de l’infant. Conseqüentment creiem queles representacions gràfiques són una eina essencial per saber si els nens estan dins del seu desenvolupament evolutiu pertinent.
Per tant, podem dir que el nostre estudi té com a variableindependent el nivell cognitiu i emocional de l’infant. i les representacions gràfiques com a variable depenent.

Els estudis que han tractat aquesta temàtica exposen que els processos de simbolització sónmolt importants en la construcció de coneixements, i potser no se li dóna la importància que haurien de tenir (Leal, A. 2006; Luquet, G. 1977). Tanmateix exposen que per la seva funció psicològica eldibuix infantil és més un llenguatge que no pas una representació (Vygotski, L. 1993).

Finalment, ens hem documentat i hem relacionat el nostre estudi en les teories de les etapes maduratives segonsPiaget (1971), sempre relacionant-ho amb les idees més neopiagetianes.


Metodologia

Per tal de fer una investigació i veure si la nostra hipòtesi inicial es complia, vam fer un estudi a sisnens i nenes de diferents edats, compreses entre 6 i 11 anys.

Vam escollir a dos infants per cada cicle d’educació primària, uns amb bon rendiment i d’altres amb mal rendiment escolar, per tal depoder fer posteriorment la comparativa. Els vam dir que havien de dibuixar en un full el que per a ells suposava la por i la felicitat.

Aleshores, vam haver de fer una contextualització per cada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Graficas
  • graficas
  • grafica
  • graficas
  • Graficas
  • Gráficas
  • graficas
  • graficas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS