simbologia nazi

Páginas: 4 (944 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
Simbologia nazi
Esvástica:
També cridada creu gamada, és un tipus de creu els braços de la qual estan doblegats en angle recte. La esvàstica és un símbol emprat per multitud de cultures ireligions, però l'origen de la mateixa és Hinduista. La paraula original per denominar aquest símbol era Swasti que significa “benestar” o “auspici” en idioma sànscrit hindú. 
La esvàstica va ser adoptada enels anys 20 pel NSDAP (partit nacionalsocialista dels obrers d'Alemanya). Existeixen moltes teories sobre el motiu pel qual Hitler i els seus sequaces adoptessin aquest símbol, la més acceptada i lamés probable és la que afirma que els nazis creien en els primers aris de l'Índia utilitzant així el símbol com a representació de la supremacia de la “raça blanca” .També per representar la expansióper Europa com ho van fer els indoeuropeus. Els nazis van utilitzar la versió que ells cridaven esvàstica negra, també utilitzada per l'associació secreta d'ocultisme Thule, amb el fons blanc ivermell que eren els colors de la bandera de l'Imperi Aleman.
Creu cèltica:
Igual que la esvástica té un origen indoeuropeu. És un símbol solar la presència del qual és també coetània de la esvàstica ies va estendre per tota Europa gràcies als celtes, els qui la utilitzaven des de la seva conversió al cristianisme al segle IV. Els celtes cristians barrejaven cultura pagana amb cristiana, alguna cosaque feien també els propis nazis. Apareix en gravats, en ceràmiques i en altres formes per tota Europa des d'Escandinàvia fins a la península ibèrica.

Va ser emprat per primera vegada a França en1936 pel Partie Populaire Français (partit pro nazi). Més endavant arribo a ser utilitzada pel Ku Klux Klan i pels Neo nazis del National Front anglès.

Totenkopf:
Aquest símbol procedeix dePrússia i vol dir “crani” en alemany. Ho portaven els hússars de la mort, regiment de cavalleria d'elit de l'exèrcit prussià i guardians del Kàiser.
Durant el nazisme va ser emprat per una secció de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • NAZI
  • nazi
  • Nazi
  • El Nazi
  • nazi
  • Nazi
  • nazi
  • Simbologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS