Simbologia

Páginas: 4 (885 palabras) Publicado: 12 de abril de 2012
Martiri de Sant Andreu
Símbol: creu de Sant Andreu (crux decusata). S’anomena així perquè aquest sant fou crucificat en una creu així i de cap per avall. També és la representació de la humilitat iel sufriment. En heráldica simbolitza l’home invicte en combat, Fou utilitzada pels romans per marcar es fronteres del seu territorio.
Catedral de Sant AlexandreNevski a Tallin (Estonia)

Símbol: creu ortodoxa russa. És una variant de la creu ortodoxa que té coma a característica que la ratlla inferior està en diagonal. Un dels extrems d’aquesta ratlla està mésalçat que l’altre (mostra el cel al qual es dirigeix el lladre crucificat junt amb Crist). La part que senyala cap avall significa l’infern, el lloc destinat al lladre que no s’arrapenteix. Elcristianisme fou introduït a Russia per Sant Andreu.


Sant Constantí i Santa Elena
Símbol: Creu Ortodoxa. La més difosa en l'Ortodòxia és la creu de vuit braços. Sobre l’eix central (vertical) estroben tres travessers horitzontals. El mitjà és gran, per les mans del Crist crucificat. El travesser horitzontal superior recorda la tauleta amb la inscripció "Jesús Natzarè, Rei dels Jueus" que va sercol • locada sobre la creu de Crist per ordre de Pilat. Era costum romà escriure la culpa del reu en aquestes tauletes. En la tradició ortodoxa, els peus de Crist no estan travessats per un sol clau,com en la catòlica, sinó amb dos claus: un per cada peu. Com mostren les investigacions sobre el Llençol Sant de Torí, així era en realitat. el travesser horitzontal inferior és per als peus delCrucificat.






Pontífex Giorgio IX de la Basílica de Sant Francesc
Símbol: Creu papal o triple: És l'emblema oficial Papal. No s'hauria d'utilitzar per ningú més que pel Papa. De les 3 barres esdiu freqüentment que representen les 3 creus sobre el Calvari, però més probable és que representin a l'església, al món i al Cel. Simbolitzen la Trinitat.




Beatus de la Seu d’Urgell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Simbologia
  • Simbologia
  • Simbologia
  • Simbologiaan
  • Simbologia
  • Simbologia
  • Simbologia
  • Simbologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS