simbols cristianisme

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 29 de abril de 2015
Peix
El símbol del peix, l'ichtus, era el que identificava els primers cristians. L'ichtus o ichthys és un símbol format per dos arcs que s'intercalen de forma que dibuixen el perfil d'un peix.Quan un cristià dibuixava unes línies rectes i corbes a terra, de forma aparentment aleatòria, de les quals una d'elles era un arc circular (mig ichtus). Si l'altra persona amb la qual parlava dibuixavamés línies i completava la figura, ambdós sabien que eren cristians
Dofí
La forma del peix mai va tenir importància, excepte des del s.II dC que es solia utilitzar la forma del dofí, sembla que perl’estima popular que tenia el mamífer que se’l considerava com un amic de l’home.
Crismó
Es un monograma format per les primeres lletres gregues del nom de Crist, XP khi i rho, que es va usarprofusament per a decorar els llocs sagrats. Sobre les tombes dels màrtirs es representaven Crismons amb una branca de palmell en lloc de la lletra P, simbolitzant la victòria de Crist, i els monogramesamb un triangle en el centre expressaven el Misteri de la Trinitat.
Bon Pastor
És un dels atributs donats a Jesucrist a partir, principalment, d'una paràbola de l'evangeli de Joan així com d'altrespassatges en què Jesús mateix s'anomena "pastor".
La seva representació iconogràfica (on Jesús és generalment dempeus amb una ovella a les espatlles) és una de les més antigues i freqüents de l'artcristià. El nom també ha estat utilitzat amb freqüència per diverses institucions religioses.
El àncora
El àncora simbolitza l'esperança en la salvació. El signe de l'àncora o "àncora" seria unaforma vetllada de fer referència a la creu de Crist, això, amb la intenció d'ocultar la seva fe en temps de persecució, com la desencadenada en els dies de l'emperador Dioclecià.
El pao
El paó ha estatdes d'antic un dels símbols més preclars del cristianisme. La simbologia cristiana no podia balafiar l'ús d'un ocell de plomatge tan espectacular, i es va emprar fonamentalment com a emblema de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Simbols
  • Cristianisme
  • Simbols De Cuba
  • Simbols Patrios
  • SIMBOLS
  • aspectes essencials del cristianisme
  • Resum del judeisme, cristianisme i l'islàmic
  • Comentari de text Símbols Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS