SIMONABONA

Páginas: 3 (646 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015

LECTURA i ANÀLISI (I)

Efectividad de un programa multicomponente para dejar de fumar aplicado en atención primaria.


1. A partir dels apunts del primer tema (INTRODUCCIÓ A LA PSICOLOGIA)contesta:
a. Es presenta un disseny experimental o no experimental? Justifica la resposta. Es presenta un disseny no experimental ja que han triat 145 fumadors, amb una duració de l’experiment de 7setmanes per a veure com canvien amb el temps les variables. Trobem l’observació sistemàtica i el mètode correlacional.

b. Quina és/són la/les hipòtesis de l’article? Trobem les variables dependents (puntde prevalença, l’abstinència continuada i verificada i el nombre de cigarrets entre els fumadors que no van aconseguir deixar de fumar), les variables quantitatives, qualitatives i categòriques.

c.Explica alguna de les variables dependents que s’exposen a l’article. Per exemple en l’abstinència continuada van mesurar el CO en l’aire espirat entre el dia que estava senyalat per a deixar defumar i els seguiments.

d. Es verifiquen o es falsegen les hipòtesis de l’article? Justifica la resposta.

2. A partir dels apunts del segon tema (HISTÒRIA DE LA PSICOLOGIA) contesta:
a. Indica a quinmodel teòric s’adscriuria les tècniques d’intervenció descrites en l’article (psicoanalític, cognitivista, conductista, humanista) justificant la resposta. Cognitivista, ja que intenten modificar laconducta i els pensaments funcionals de l’usuari.

3. A partir dels apunts del quart tema (SALUT MENTAL) contesta:
a. L’hàbit de fumar tabac es pot considerar un trastorn mental? Justifica la respostaa partir de les tres variables clau (intensitat, durada i malestar). Penso que no es pot considerar un trastorn mental si no arribes a abusar d’aquesta activitat. Una persona que fuma cinc cigarretsal dia no es pot considerar una persona malalta mentalment, però si una persona només pensa en fumar les vint-i-quatre hores del dia, fuma molt ràpidament, una gran quantitat de tabac i nota un cert...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS