simone de beuvoir

Páginas: 2 (364 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
Simone de Beauvoir

Va naixer a París a 1908, la seua familía era burgessa va començar a estudiar desde petita i va ser una brillant estudiant. Va estudiar a Sorbona i va coneixer a Jean-PaulSartre que va ser el seu acompanyant duran la seua vida.
Es va graduar en filosofía i en 1943 va fer la seua primera obra La invitada i en 1944 va cear La sangre de otros . Va participar en debat en elsquals atacaba a la dreta defensant la llibertat, compromis i millor situació en el que ho reflectia en els seus textos.
Va fer amb Jean-Paul i altres filòsofs la revista Tiempos modernos que va serun referent a nivell de politica i cultura important en el segle XX francés.
Va crear més llibres pero el seu principal i més important va ser en 1949 El segon sexe que contenia més de mil pag. queva posar en evidencia el fets que naturals i culturals que expliquen la difèrencia que se han utilitzar al llargs del anys per a justificar la desigualtat entre ambdues sexes. Amb aquesta obra va serun punt d'inflexió per als grups feministes, va evidenciar les opresió que estaben ( n'hi han encara molts casos que tenim que eliminar) exposades les dones. També va analitzar la situació de gèneredes de la visió de la biologia, la psicoanàlisi i el marxisme; va destruir els mites femenins, i va incitar a buscar una autèntica alliberament de la dona.
Va fundar amb algunes feministes la Lligadels Drets de la Dona, que es va proposar reaccionar amb fermesa davant de qualsevol discriminació sexista, i va preparar un número especial de Temps Moderns destinat a la discussió del tema.
Va ser laguanyadora d'innumerables premis el més reconegut va ser Goncourt amb el llibre Les mandarines (1954).
La seua filosofia, l'existencialisme i el seu compromís polític d'esquerres van entrar en crisidavant de les conseqüències de la II Guerra Mundial. Se li retrau el nul compromís tant seu com de Sartre en favor de la resistència contra l'ocupació alemanya. Va ser un lluitadora incansable per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • segundo sexo de Simone Beuvoir
  • simone de beuvoir disertacion! la feminidad como construcción cultural en el segundo sexo
  • simon simon
  • SIMON
  • simon
  • simon
  • simon
  • simon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS