Simposi OMG

Páginas: 4 (791 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
1. Què són els OMG? Per què els OMG?

8 Què és un organisme modificat genèticament? Per què s’utilitza el terme transgènic?

Els organismes modificats genèticament són aquells que el seumaterial genètic ha estat modificat amb tècniques d’enginyeria genètica.

Els transgènics són tots aquells aliments que provenen de un organisme modificat geneticament, i que per tant tenen també un canvien el seu material genètic.


9 Quina substància emmagatzema la informació sobre els organismes? Com s’emmagatzema?

El material genètic, que és una molècula que es troba al nucli de totes lescèl·lules dels éssers vius, i conté tota la informació sobre l’organisme al qual pertany.
El material genètic o ADN es troba dins del nucli de les cèl·lules i està disposat en forma de una doble hèlixformada per cadenes de nucleòtids. Aquests nucleòtids poden ser de 4 tipus depenent de la seva base nitrogenada (Adenina, Guanina, Citosina i Timina). A la cadena els nucleòtids es troben units dedos en dos mitjançant ponts d’hidrògen, i els nucleòtids nomès es poden unir amb el seu complementari (Adenina amb Timina i Citosina amb Guanina). Aquesta seqüència de bases forma els gens, que són unseguit de nucleòtids que dicten una característica de l’ésser segons l’ordre en el qual estan disposades.

10 De quina manera s’obtenen els organismes modificats genèticament?

S’obtenen mitjançantdiferents fases:

11 S’aïlla el gen amb les característiques desitjades (mapatge).
12 Es fan diverses còpies del gen aïllat (PCR).
13 Es transfereixen els gens desitjats als gens de les plantes :mitjançant un canó de gens, un bacteri de la terra o una substància anomenada proloplast (transformació)
14 Per terminar es crea una nova planta a partir del teixit modificat i es comprova que elsgens introduïts funcionin com s’esperava i apareguin a la descendència (a les llavors).



15 Per què són necessaris els organismes modificats genèticament?

La finalitat principal dels OMG es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la omg
  • que es la omg??
  • Que son los omg
  • simposio
  • Simposio
  • SImposio
  • simposio
  • simposio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS