Sin Destino

Páginas: 3 (735 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2012
SIN DESTINO






Maria
1r Batx B

Aquesta és una novel·la de gènere històric però també han fet una pel·lícula, l'autor del llibre el va escriure Imre Kertész, nascut a Budapestl’any 1929, mes tard al 1944 els nazis els van portar a Auschwitz i a Bunchenwald debut a la seva ascendència jueva, l’any 2002 l’acadèmia Sueca li concedeix el Premi Nobel de Literatura. El directorde la pel·lícula Lajos Koltai, nascut el 2 d’abril del 1946 a Budapest.

Els protagonistes són: Marcell Nagy que fa de György Köves és el nen protagonista i ens conta el que ell viu des de la sevaperspectiva, Bálint Péntek i els altres actors són Péter Fancsikai, Áron Dimény, Marcell Nagy, Béla Dóra que interpreten a algun dels nois de la fàbrica, el amic Bandi Citrom que li ensenya a podersobreviure al camp de concentració entre d'altres, tots aquets eren de Budapest, Ungria.

Tant la pel·lícula com la novel·la estan basades en un treball semi-autobiogràfic.
Aquesta novel·la intentatransmetre la autosuperació i les ganes de viure que pots arribar a tenir en aquesta situació, i més sent adolescent. Es situa a diferents llocs com a Budapest, la fàbrica de totxos i els camps deconcentració de Auschwitz, Buchenwald i Zeit. Per el que fa el temps, es situa al any 1944 un any abans que acabés la guerra, justament quan venen els americans i alliberen als presoners dels camps deconcentració al 1945.

Aquesta historia tacta d'un nen que a causa de ser jueu l'envien a Auschwitz (un camp d'extermini) on passa un reconeixement mèdic que indicava que podia treballar, i es lliurad’aquesta manera de les cambres de gas. Després el passen a un altre camp que és el de Buchenwald on les condicions de vida són una mica més acceptables allà li donen un número (el seu nom 64921) iun triangle per identificar d'on prové, però finalment on acaba es en Zeit on coneixerà al seu amic Bandi Citrom, el que li ajuda a poder superar dia enrere dia aquell infern. György passa diferents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Destino
  • El destino
  • Destino
  • Destinos
  • sin destino
  • Destino
  • El Destino
  • El destino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS