Sin T Tulo 1

Páginas: 12 (2894 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2015
NIT DE DIVENDRES

COMENTARI GENERAL DEL LLIBRE

RESPECTE A LA FORMA DE NARRAR ELS FETS

El llibre té dos maneres de narrar els fets:

- Uns capítols parla el narrador i els protagonistes dialoguen.
- En altres cadascún dels protagonistes parla en primera persona i expresa els seus pensaments respecte als fets que s'han contat en capítols anteriors.

Açò també ve reflexat en el llibre perque cadaprotagonista quan reflexiona en primera persona, l'autor utilitza un tipus de lletra diferent.



RESPECTE A L'ARGUMENT

Es tracta de cinc xavals amb problemes familiars diferents que s'ajunten els divendres per al nit per anar de festa, pillar alguna droga, beure cervesa i obligar així els seus problemes.

El llibre va contant la historia de cadascú per tal de que ens fem una idea de com son:per un costat ells mateixa es descriuen i per l'altre van comentant-se coses un dels altres.

Una primera part del llibre es la descripció dels personatges, i acaba quan ja s'han ajuntat el divendres per la nit, i tots coincideixen en el bar.
A partir d'ahí, en la segona part del llibre, ja comença a descriure el desenvolupament d'eixa nit de divendres i tot el que va passar.

Al llarg del llibre,els personatges, a mesura que es presenten també comenten el que pensen sobre el que va passar aquella nit de divendres.


RESUM

PRIMERA PART

Els primers capítols parlen de diferents situacions de cadascún dels personatges:
- El pare de Marià que no pot anar i ell està trist i decideix quedar amb els seus amics.
- Isamel que ha parlat amb la seua novia Loli que li ha dit que no sap si l'esperaràels 9 mesos que ell estarà en la mili.
- Llàtzer que treballa en un taller. Arriba un client amb molts diners (Sr. Ramón), i ell li diu que com es divendres si vol que li arregle la moto, li cobrarà més. A ell li agraden molt les motos.
- Serafí que toca la guitarra elèctrica. Vol ser cantant, i vol conèixer a una xica. Sa mare sempre està damunt d'ell: entrant sense avisar en la seua habitació idiguent-li que l'arregle.
- Josep Lluís, musculós, proporcionat i atlètic. Té una moto i és missatger. Vol molt a sa mare però no li agrada que esta defenga a son pare que és alcohòlic. Té ganes d'anar de marxa eixe divendres.

A continuació en els següents capítols es descriuen els personatges:

Ismael Posadas
Mare- Agustina
Pare- Josep Maria (treballa en un banc)
Germana gran- Agata (casada ambun fill)
Germà gran- Isidre

Només ell viu en casa. Vol ser ilustrador, dibuixar còmics, fer portades de llibres.
En una setmana s'incorporarà al servici militar i això el deprimeix. Ha estudiat amb Marià i Serafí, però es més amic de Serafí; Marià és més jove, mes ric i els ha unit a ells dos amb Llàtzer i Josep Lluís. No son una collo sino que sols queden per a eixir.

Marià Ramon
(en primerapersona)
Recorda el que va passar eixa nit de divendres que eixeren i es descriu a ell mateixa

Son pare és Ernest Roman (director d'una empresa d'exportacions) Està amb una altra dona: Creu, que va a tindre un fill seu.
Sa mare Sagrari, divorciada de son pare, eix amb un xic. (Joaquim)
A ell li va afectar molt el divorci. Sa mare vol que odie a son pare, però a ell li cau bé, encara que des de queestà esperant un fill ja quasi que mai queda amb ell.
Estudia Econòmiques. Es amic de sempre de Serafí, però li agrada més la marxa que porten Llàtzer i Josep Lluís: liguen, son independents,... encara que de vegades se'n passen.
Hi ha una xica, Sara, que el vol i ell es deixa voler, encara que li dona vergonya que la vegen amb ella.

Serafí Moreno
(en primera persona)
Parla del seu amic Ismael(com Loli l'ha deixat i el seu germà és homosexual)

D'ell diu que son pare es Carles i sa mare Matilde. El seu germa Jaume va morir quan tenia tres anys i no ho han superat. El van atropellar perquè a s'abuelo se li va escapar de la mà. S'abuelo va morir 7 mesos després.Té dos germanes més Pepa i Cari (15 i 12 anys)
Està estudiant 3er de BUP. Ha repetit. No té tans diners com els demés. Només vol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sin T Tulo 1
  • Sin T Tulo 1
  • Sin t tulo 1
  • Sin T Tulo 1
  • Sin T Tulo 1
  • Sin t tulo 1
  • Documento Sin T Tulo 1
  • Sin T Tulo 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS