Sin T Tulo 1

Páginas: 4 (896 palabras) Publicado: 4 de junio de 2015




















































IMPERI CAROLINGI

Aquest imperi es el tercrer gran imperi de l'edat mitja. Aquest és l'imperi que més relació té amb Europa. El seu nom, ImperiCarolingi ve d'un emperador. Durant un llarg periode de temps mana un emperador anomenat Carlemany. Sobre aquest imperi anem a parlar de 5 aspectes:

1. La formació o origen.
2. La seua organització.3. La disolussió de l'Imperi Carlemny.
4. Cultura i art.
5. Economia i societat.


1. ORIGEN


Per a parlar de l'origen de l'imperi Carolingi cal anar enrere an el temps, fins a les conquestesbàrbares que van invadir Roma. Van haver molts pobles bàrbars, però ens fixarem en els Francs. Els Francs a l'altura del segle VI van formar un regne que ocuparia el que en l'actualitat és França, amb algunapart de Bèlgica, Alemanya, Suïssa... El regne dels Francs estava governat per un rei que de vegades el dividia entre els seus fills, però el fill major seria el rei. De vegades no era el fill major elrei, inclús entre germans es declaraven la guerra per a vore qui era el nou rei. A més els reis eren prou despreocupats, és a dir, es despreocupaven molt per a no governar perquè existia un càrrecespecífic per a ajudar a governar. Aquest càrrec s'anomenava majordom de palau que era qui l'ajudava, com un ministre. Podien traicionar al rei, pot ajudar-lo bé o fins i tot robar-li. Els majordoms vantindre un gran poder i més si el rei es despreocupava o tenia poques capacitats.

A l'altura de l'any 732 trobem un regne del francs amb un rei acompanyat d'un majordom de palau, el majordoms'anomena Carles Martell, que era l'important, amb poder, que és qui s'enfrontarà als musulmans en la batalla de Polltiers que guanya Carles Martell. Aquest majordom va tindre diversos fills. Un d'ells esva convertir en el nou majordom de palau del rei. El fill era Pipí el breu que provocarà una revolta contra el rei i l'enderrocarà per a posar-se ell com a nou rei aconseguint un canvi de dinastia....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sin T Tulo 1
  • Sin T Tulo 1
  • Sin t tulo 1
  • Sin T Tulo 1
  • Sin T Tulo 1
  • Sin t tulo 1
  • Documento Sin T Tulo 1
  • Sin T Tulo 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS