Sin t tulo 2

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 29 de junio de 2015
Treball de
Física i
Química:
NEAR

Álvaro Gil Orobal

3 L E.S.O

NEAR

-Què és Near?
És unprograma de localització i seguiment sistemàtic d'asteroides propers a la Terra, únic a tot el planeta. Tracta de localitzar i preveure el risc de col·lisió d'asteroides amb la Terra. És elresponsable de la major part dels descobriments d'asteroides des de 1998.
A finals de 2007 havia descobert 226.193 nous objectes, dels quals 2.019 eren asteroides propers a la Terra i 236 eren estels. Perrealitzar tots aquests descobriments utilitza telescopis robòtics.
És un programa conjunt entre la NASA, la Força Aèria dels Estats Units i el Laboratori Lincoln del MIT. L'observatori principal es trobaa Nou Mèxic, en el desert, allunyat de tot nucli urbà, el que li permet vigilar l'espai sense molestes llums procedents de les ciutats (Contaminació lumínica). Entre la plantilla es troben astrònoms,geòlegs, militars, matemàtics i enginyers.
Actualment, el govern dels EUA destina solament 4 milions de dòlars a la investigació d'asteroides potencialment perillosos per a la Terra. Es calcula ques'han detectat prop del 60% dels asteroides propers a la Terra, i que cap és perillós per a la Terra. No obstant això, no se sap res sobre el 40% d'asteroides restants que es calculen que no han estatdetectats encara.

-Història
Les primeres proves de camp daten de 1972 A principis dels 80, es va construir el primer prototip. El programa NEAR va començar operant en 1996 un telescopi d'1 metred'obertura dedicat a la recerca d'asteroides propers a la Terra.
Entre març i juliol de 1997 es va provar amb l'ús d'un detector CCD de 1.024 x 1.024 píxels, amb el qual es van descobrir 4 asteroidespropers a la Terra. L'octubre de 1997 es va canviar per un altre CCD de 1960 x 2560 píxels.
A principis d'octubre de 1999, es va incorporar un nou telescopi d'1 metre d'obertura. El 2002 es va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sin T Tulo 2
  • 2 T Tulos De Deuda
  • Sin T Tulo 2
  • Sin t tulo 2
  • Sin T Tulo 2
  • Sin T Tulo 2
  • Sin T Tulo 2
  • Documento Sin T Tulo 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS