Sindicatos En Catalan

Páginas: 18 (4251 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
TERESA GARCIA PÉREZ
ALEX SOLA CUEVAS

ÍNDEX
PÀGINA

Portada 1

Índex2

Presentació 3

Història dels sindicats 4 a 6

Objectius i tasques dels sindicats 6 i 7

Finançament i Recursos7 a 9

Comissions Obreres (C.C.O.O) com a sindicats principals de l’estat 10 a 16

Els convenis col·lectius 17

Conclusions 17Web grafia/Bibliografia 18

Organigrama 19

-PRESENTACIÓ DEL TREBALL

El tema principal del nostre treball és el dels sindicats, el qual forma part de les estructures de qualsevol organització o empresaaportant des de la perspectiva laboral infinitats de solucions el tema de Recursos Humans. Es desenvoluparà el tema abastant des de la seva finalitat, tipus i formalitat per constituir un sindicat.
En l'actualitat les organitzacions s'han tornat més competitives, es viu l'era de la qualitat, d'empreses eficients, en totes elles els treballadors juguen un rol importantíssim, de manera que elssindicats han de ser mirats com una baula dins dels processos de Recursos Humans.
Els sindicats són les organitzacions que es donen els treballadors per ser representats davant els empresaris, les autoritats i vetllar pels seus interessos comuns. L'afiliació a un sindicat sempre serà personal, voluntària i indelegable.
El concepte de Sindicat abans assenyalat pot complementar-se en el sentit que lesorganitzacions sindicals no només poden tenir un interès econòmic comú sinó també altres: educacionals, culturals, recreatius i socials en general, però, aquests fins són accessoris ja que ells poden faltar però no s'observa en la pràctica l'existència de sindicats que no pretenguin un fi econòmic, i aquells que s'han orientat cap a altres motivacions com per exemple que actuen amb finalitatspolítiques, buscant l'enderrocament d'un govern o la consolidació d'un altre que els convé, no fan sinó desnaturalitzar o corrompre el mateix del Sindicat, debilitant de pas la possibilitat d'obtenir aquesta finalitat econòmica que és la seva principal missió.
Els sindicats són, efectivament, instruments d'incorporació dels treballadors en la lluita per la defensa dels seus interessos i l'elevació deles seves condicions de vida, alhora que ajuden a la formació d'una classes obrera organitzada i combativa. Aquestes lluites reivindicatives-des de l'augment de salaris, passant per les demandes de reducció de la jornada de treball, fins a la participació en el guany i la cogestió-són el punt de partida perquè la classe obrera assumeixi el seu paper protagonista en la lluita per l'alliberament iarribi a un cert grau d'autonomia i organització.

3

-HISTÒRIA DELS SINDICATS:
A la dècada del 1840, Karl Marx i Friedrich Engels, que propugnaven un sindicalisme d'ideologia marxista, o de socialisme científic, es van instal·lar a Anglaterra, des d'on van difondre la seva línia de pensament sobre la classe...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS