Sindrome emperador

Páginas: 4 (859 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2011
El s f i l l s t i r a n s :
“ S í n d r o m e d e l’ E m p e r a d o r”
L'anomenat “Síndrome de l'Emperador” és un d'aquests temes que s'han posat de moda i que comencen a preocuparals pares. No obstant això, abans de catalogar als nostres petits com a dictadors, seria interessant comprendre com funciona la personalitat dels nens en general, i saber quan cal preocupar-se.
Enl'estructura familiar han d'existir límits. Els límits estan constituïts per les regles que defineixen qui participen i de quina forma. Aquests límits ha de ser clars i estar ben definits, ja que ésnormal que el petit egocèntric tracti d'aconseguir tot el que li ve de gust i buscarà constantment cridar l'atenció, i és funció dels pares el posar-li fre i control.
El perfil del nen/a tirà/a ha estatdefinit com a intel·ligent, ràpid i contestatari, no accepta el límit de la seva autonomia i esclata escandalosament davant la menor frustració. Pares dedicats i afectuosos, li parlen com a iguals,explicant i justificant qualsevol decisió que prenguin i consultant democràticament la seva jove voluntat.

Per prevenir la síndrome de l'emperador, es recomana desenvolupar la consciència i laculpa. S'aconsella estar atent als símptomes precoços, establir límits molt clars i no deixar mai d'exercir l'autoritat. Convé ensenyar des de la primera infància que els actes positius, l'altruisme, lagenerositat, compensen: donar-los l'oportunitat de sentir-se bé per fer alguna cosa positiu. ja que són nens amb una imatge tan alta de si mateixos, convé conrear en ells un ego positiu, de manera quepuguin sentir-se superiors, no per exercir la violència, sinó per la seva actitud constructiva.
I què fer quan tenim un jove ja assentat en aquest comportament violent? Primera norma: no permetre quemani el/la noi/a, els pares han de tornar a guanyar espai i protegir als innocents, en ocasions germans petits, que són maltractats. I, per descomptat, han de demanar recolzament en serveis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Síndrome del emperador
  • sindrome emperador
  • Sindrome emperador
  • Sindrome Del Emperador
  • . ¿Qué es el síndrome del emperador?
  • sindrome de el niño emperador
  • El sìndrome del emperador. articulo
  • Síndrome del emperador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS