SINOPSI DE LES ASIGNATURES D'HISTÒRIA

Páginas: 5 (1045 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
SINOPSI DE LES ASIGNATURES D'HISTÒRIA:
1r curs: ( els assignatures d’aquet primer curs, serveixen també per iniciar a algun estudiant que vingui d’un batxillerat que no sigui de lletres)
-Expressió Escrita : És una madeira que s'ha de dominar, ja que s’està a la facultat de lletres, i es fan molts treballs escrits. Bàsicament serveix per anivellar els coneixements de la gent que ve d’unbatxillerat que no és de lletres.
- Visions Geogràfiques del Món: analitzaran les estructures socioespacials de dos països diferents
- Grans Temes de la Filosofia: és un curs introductori que cobreix una bona part de les qüestions bàsiques de la filosofia. El curs encoratja als estudiants a que pensin per ells mateixos i apliquin allò que han après a d’altres àmbits. Els estudiants tindranl’oportunitat de pensar, discutir i escriure sobre qüestions filosòfiques com:Què és la filosofia?o què és real?
- Introducció a l'Antropologia Social i Cultural : iniciació a l'estudi de la societat humana.
- Lectura de la Imatge Artística: Distingir els trets que caracteritzen la imatge i comprendre la seva composició. Identificar els diferents tipus d’imatges i suports que configuren el llenguatge visual.Entendre els codis que formen la imatge per a poder analitzar-les. Realitzar treballs d’investigació. Etc.
- Introducció a la Prehistòria : L'objectiu és el coneixement de les parts més antigues de la Història, mitjançant la recollida de dades, elements i informació que permeten interpretar el passat de l'Home, a més d'explicar el fenomen humà des dels seus orígens en els diferents llocs iespais temporals.
-Introducció a la Història Antiga: L'objectiu és el coneixement de l’època antiga, mitjançant la recollida de dades, elements i informació,...
-Introducció a la Història Medieval: L'objectiu és el coneixement de l’alta i la baia edat mitjana, mitjançant la recollida de dades, elements i informació,...
- Els Fonaments del Món Modern: Consta duna reflexió epistemològica prèvia (tantsobre la història en general, sobre la història moderna ) i un repàs sistemàtic als diferents aspectes que van configurar la societat des de la baixa edat mitjana fins al segle XVI (l'economia, la societat, l'estat, la política i la cultura).
- Els Fonaments del Món Contemporani: Un recorregut generalista sobre els principals esdeveniments i processos de canvi i continuïtat de la Humanitatdurant l’època contemporània amb diversos enfocaments temàtics de la Ciència Històrica (social, polític, econòmic, de gènere, cultural, ideològic).

2n curs:
-Les Societats Prehistòriques: estudia els diferents tipus de societats que van haver-hi durant la prehistòria.
-*Història Social i Econòmica de l'Antiguitat:
-La Formació d'Europa (ss. V-XI): estudi de l’Europa dels segles V als segle XI,les seves característiques, ...
-L'Època del Gòtic (ss. XII-XV): estudi de les seves fases, l’arquitectura, escultura, la pintura.
-L'Època de la Reforma: estudi de les característiques del renaixement, el las del món medieval al món modern.
-Paleografia: és l’estudi de la escriptura antiga, l’estudi de manuscrits antics i medievals en qualsevol llengua.
-Mètodes i Tècniques per a laInvestigació Històrica: tracta de suggerir principis possibles per una recerca que dugui a l’ historia de l’ art a fer-se càrrec de les tàctiques o estratègies d’ interpretació de qualsevol tipus d’ imatge sigui del passat o del present.
-Història Contemporània Universal I: L’època del Liberalisme: tracta detalladament l’etapa contemporània , treballant temes en concret com la revolució industrial.-Història Contemporània d'Espanya I: L'Època de la Revolució Liberal: tracta detalladament l’etapa contemporània a Espanya i el procés de transformacions de l’època de la revolució liberal.
-Història Contemporània de Catalunya I : del Catalanisme a la Generalitat Republicana: tracta detalladament l’etapa contemporània a Catalunya.
3r curs:
-L'Època del Barroc: estudi de les seves fases,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asignaturas
  • Asignaturas
  • Asignatura
  • Asignatura
  • asignatura
  • Sinopsi eclipse
  • Asignatura
  • Asignatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS