Sintesis

Páginas: 3 (626 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013








EL “CUIDAR” O TENIR CURA EN INFERMERIA





FACULTAT D'INFERMERIA

Fonaments teòrics dels cuidatges d'infermeria
1er d'infermeriaEl cuidatge és una paraula que és refereix al fet de tenir cura de les altres persones amb la finalitat d'aconseguir mantenir la supervivència i el desevolupament de les comunitats.Els tipus de cuidatges estan classificats en tres blocs: l'autocuidatge, el cuidatge formal i l'informal.
Si ens parem a reflexionar sobre aquest últim trobarem que des de l'antiguitat la figura dela dona ha sigut la que sempre s'ha encarregat de dur a terme aquest tipus de cuidatge, per tant és una qüestió cultural que ha arribat fins l'actualitat. Tots els estudis realitzats sempre handemostrat que les dones practiquen aquesta cura informal més que els homes. (1)
Tenir cura es pot entendre també com ajudar a fer arribar algú a la independència a partir d'un fet quotidià. Si bé lesdones per el fet de maternitat, part i cura dels nadons ja des de fa temps van començar a ser les encarregades de mantenir la família i la casa, els homes també tenien un rol de cura del cos ferit,gràcies a les habilitats que adquerien a la caça i a la guerra, ho podien desenvolupar correctament. (2)
Analitzant aquest concepte podrem arribar a coneixer que aquestes persones especialment les dones,que és dediquen a fer aquest tipus de cuidatge, no disposen de temps lliure i tenen un cert cansament respecte a aquest rol.
Però a partir de la incorporació de la dona al món laboral, el canvi derol que ha experimentat amb el temps, la desaparició de les famílies extenses i entre d'altres, aquest cuidatges informal s'ha anat reduint. (1)
Podem entendre doncs, que tant el cuidatge informalcom el formal, que és el realitzat per professionals, tenen com a objectiu ajudar a la continuïtat de la vida. Perque això sigui possible, és necessari una comunicació amb el pacient i també una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sintesis
  • Sintesis
  • Sintesis
  • sintesis
  • síntesis de
  • Sintesis
  • Sintesis
  • sintesis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS