siria

Páginas: 3 (668 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
Obama ajorna l'atac a Síria per explorar la via diplomàtica
El president dels EUA explica davant la nació per què s'hauria d'actuar si fallen les negociacions
En el seu intent més complet ipersuasiu fins ara per explicar la seva posició respecte al dilema que ha plantejat l'ús d'armes químiques a Síria, el president dels EUA Barack Obama va deixar ahir a la nit marge a les negociacionsdiplomàtiques, però va advertir que si fracassen el seu país hauria d'intervenir militarment. En un discurs televisat a la nació en horari de màxima audiència, Obama va intentar convèncer una població quefins ara s'ha mostrat reticent a acompanyar-lo en aquest viatge, dient-li que "a Síria estan en joc les idees, els principis i els interessos nacionals dels EUA".
De moment, no obstant, l'operaciómilitar queda en suspens. Obama va anunciar que ha demanat al Congrés que endarrereixi la votació per autoritzar l'ús de la força mentre s'explora la via diplomàtica al Consell de Seguretat de NacionsUnides. "És massa aviat per dir si l'oferta funcionarà, i qualsevol acord ha de verificar que el règim de Baixar al-Assad compleix amb els seus compromisos, però aquesta iniciativa té el potenciald'acabar amb l'amenaça de les armes químiques sense l'ús de la força", va dir durant els prop de 15 minuts de la seva al·locució.
La proposta llançada inicialment per Rússia deixaria les armes químiquessirianes sota control internacional com a primer pas per a la seva destrucció i el desarmament químic de Damasc. Obama no va dir, no obstant, quant de temps està disposat a esperar.
En el seu discurs,que va oscil·lar entre el realisme i els imperatius morals de l'anomenat excepcionalisme nord-americà, va repetir molts dels arguments esgrimits fins ara per defensar l'opció militar. "Si no actuem,el règim d'Assad no tindrà motius per deixar d'utilitzar les armes químiques" i s'encoratjaran "altres tirans". També va parlar del risc que representen per a les tropes dels EUA al Pròxim Orient i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Siria
  • SÍRIA
  • siria
  • Siria
  • Siria
  • Siria
  • siria
  • siria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS