Sistema Digestiu

Páginas: 15 (3610 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
Sistema Digestiu.

Introducció.
La invasió dels diversos ambients per part dels vertebrats, va representar grans variacions en els seus hàbits alimentaris, i com a conseqüència la modificació i especialització dels elements constituents del aparell Digestiu. Durant AQUESTA investigació estudiarem aquestes modificacions i es relacionaran amb el medi i característiques pròpies de cada grup.Objectius.
1. Explicar les característiques morfològics i funcionals generals del Sistema Digestiu.
2. Analitzar les característiques mes rellevants a l'anatomia del sistema Digestiu dels cinc tipus de vertebrats
3. Diferències més rellevants entre el diversos sistemes digestius estudiats.

- Constituents del Sistema Digestiu en els vertebrats en general.
- Estructura general de la paret delTub Digestiu.
- Principals funcions dels òrgans constituents del sistema digestiu

- Principals característiques anatòmiques del Sistema Digestiu (enfocat a tipus d'alimentació,
   dents, llengua, glàndules, estómac i intestí) a:

Peixos
Amfibis
Rèptils
Aus
Mamífers
Faringe
És la faringe un conducte muscular membranós que comunica la boca amb l'esòfag.
L'entrada d'aliment a les viesrespiratòries és impedida per l'epiglotis, que és un cartílag situat al principi de la laringe que la tanca quan s'empassa l'aliment, perquè aquest passi a l'esòfag.
 D'aquesta manera s'impedeix que l'aliment s'introdueixi en el sistema respiratori.
En empassar menjar aquesta abandona la boca i viatja per la faringe o gola per entrar a l'esòfag.
Esòfag
Es denomina esòfag al conducte que uneixla faringe amb l'estómac. Mesura aproximadament uns 25 cm de llarg per 4 cm de diàmetre i és un òrgan musculós encarregat d'aconseguir que l'aliment passi des de la faringe fins a l'estómac mitjançant contracció muscular.
En l'ésser humà té una longitud que oscil · la entre els 23 i els 25 cm, i la seva funció principal és el transport de l'aliment cap a l'estómac.
Està format per diversescapes que des de l'exterior cap a l'interior són:
adventícia, muscular (amb fibres longitudinals i circulars),
Submucosa (amb teixit connectiu, gots sanguinis i glàndules mucoses)
mucosa, que també contindrà aquests tipus de glàndules.
L'aliment progressa per l'esòfag cap a l'estómac mitjançant moviments musculars involuntaris anomenats moviments peristàltics, s'originen a causa de la capamuscular. El peristaltisme suposa una sèrie de contraccions i relaxacions de l'esòfag que en forma d'ones es desplacen cap avall i propulsen el bol alimentari cap a l'estómac, procés que es veu facilitat pel moc secretat per les glàndules mucosa.

 

L'estómac
La majoria dels animals, de la mateixa manera que l'home, tenen només un estómac, mentre que les aus i els remugants tenen òrgans digestiusformats per dos o més càmeres.
La superfície externa de l'estómac és llisa, mentre que la interna presenta nombrosos plecs que afavoreixen la barreja dels aliments amb els sucs digestius i transporta aquest material a través de l'estómac cap a l'intestí. Sembla que a l'estómac només s'absorbeixen aigua, alcohol i certs fàrmacs. La major part de l'absorció d'aliments té lloc a l'intestí prim.Localització de l'estómac En l'home, l'estómac està situat a la zona superior de la cavitat abdominal, situat en la seva major part a l'esquerra de la línia mitjana. La gran cúpula de l'estómac, el fundus, descansa sota la volta esquerra del diafragma; l'esòfag penetra per la zona superior, o curvatura menor, a poca distància sota el fundus. La regió immediata per sota del fundus s'anomena cos. La partsuperior de l'estómac, que rep el nom de porció cardíaca, inclou el fundus i el cos. La porció inferior, o pilòrica, es corba cap avall, cap endavant i cap a la dreta, i està formada per l'antre i el conducte pilòric. Aquest últim es continua amb la part superior de l'intestí prim, el duodè. Teixit Els teixits de l'estómac inclouen una coberta externa fibrosa que deriva del peritoneu i, sota...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aparell digestiu
  • L'aparell digestiu
  • Aparell Digestiu
  • APARELL DIGESTIU Q Estionari
  • Resum Aparell Digestiu
  • ELS APARELLS DIGESTIU I RESPIRATORI
  • Aparell digestiu
  • aparell digestiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS