Sistema Endocrí

Páginas: 6 (1484 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2012
Les hormones liposolubles per moure's per la sang s'han d'incorporar a una molècula transportadora. En quant a les hormones hidrosolubles no necessiten molècules de transport per viatjar per la sang, la molècula receptora es troba a la membrana plasmàtica el qual evita que la hormona hidrosoluble hagi de traspassar la membrana, en aquests casos s'anomena primer missatger a la hormona, laproteïna receptora que es troba a la membrana també està connectada a altres proteïnes (Proteina G) intracel·lulars per dur a terme una reacció en cadena que crei un segon missatger que pugui arribar al nucli.

Amb una sola molècula d'hormona amb un sol receptors (en la membrana hi ha milers) activa 100 proteïnes G, una proteïna G activada activa una única proteïna adenilciclada, que activa un enzimadenilciclasa, aquest enzim activa 100 AMPciclic, una molècula d'AMPc activa una molècula de proteinquinasa, que també produeix entre 1000 i 100 molècules de producte. En total, una sola hormona activa 108 productes.


Interaccions entre hormones


Les hormones poden tindre un efecte:
➢ Permissiu
➢ Sinèrgic
➢ Antagonista

• Permissiu:
Les hormones poden tindre un efecte sobre unaltre hormones, per exemple millorar la sensibilitat de la cèl·lula respecte a un altre hormona.

• Sinèrgic:
Per que hi hagi un canvi concret en una cèl·lula es necessita alhora dues hormones

• Antagonista:
Les hormones fan efectes contraris en les cèl·lules


Glàndules endocrines:



Hipòfisi:

– Està molt relacionada amb l'hipotàlem.
– És una estructura molt petitaen que es poden diferenciar en dos parts: Adenohipòfisis(anterior) i la neurohipòfisis(posterior), aquestes dues parts són anatòmica i funcionalment diferents.
– Estan unides per l'infundíbul (a la part superior).



➢ Adenohipòfisis:

➢ Hi han moltes cèl·lules endocrines diferents: C. Somatòtrofes (H. Del creixement), C. Lactòtrofes (H. prolactina), C. Corticòtrofes (H.Adenocorticticotrofa, H. Estimulant dels melanòcits), C. Tiròtrofes (H. Estimulant del tiroides), C. Gonadòtrofes (H. Luteinitzant, H. Estimulant dels fulículs).
◆ Hormona del creixement: Controla el creixement del cos en general, estimula la síntesi proteica, estimula la mobilització i metabolisme dels lípids inhibeix el metabolisme del glicogen, estimula el fetge per a que produeixi unesproteïnes especifiques.
◆ Hormona prolactina: juntament amb altres hormones comença i manté la producció i secreció de llet a les glàndules mamaries, però necessita hormones com els estrògens, progesterona...., en l'home no es coneix la seva funció, però l'excés pot generar impotència.
◆ Hormona estimulant dels melanòcits: esta relacionada amb la pigmentació de la pell, un excés de lasecreció de la hormona provoca un enfosquiment de la pell.


Hormones tròpiques:
◆ Hormona tròpica: Totes aquelles hormones que tenen un efecte estimulant sobre una altre hormona endocrina, la hormona no té una cèl·lula diana sinó que té una glàndula diana:
• H. Adenocorticticotrofa: Fomenta i manté el creixement i desenvolupament normal de l'escorça de la glàndula suprarenal,segrega Glucocorticoide),
• H. Estimulant del Tiroides (estimulant de la glàndula del tiroides)
• H. estimulant dels Fulículs: Estimula la secreció de Gonadotropina (ovaris i testicles), estimula el creixement i desenvolupament normal de les gònades i que aquestes secretin hormones, en el procés de ovulació hi ha un procés de maduració de diversos tipus de cèl·lules.• H. Luteinitzant: Participa també en el desenvolupament dels fulículs en un estat més avançat, estimulen les gònades i s'encarrega de la secreció de progesterona (juntament amb l'estrogen reparen i preparen l'úter, en les dones. En els homes aquestes hormones no es fabriquen.

◆ Control de la secreció d'aquestes hormones:
L'Hipotàlem secreta hormones estimulants o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistema endocrio
  • El sistema nerviós i endocrí
  • endocrio
  • sistema urinario y endocri
  • ANATOMIA I FISIOLOGIA SISTEMA ENDOCRI
  • Ap. Endocrí
  • Endocria
  • Sistema De Sistema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS