Sistema immunológico

Páginas: 6 (1303 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
ACTIVITATS DE REPÀS SISTEMA IMMUNOLÒGIC

1.- Repassa tots els tipus cel·lulars que intervenen en la resposta immunològica i realitza un esquema. Utilitza el següent exemple:
Macròfags.
Característiques: Un macròfag és una cèl·lula amb capacitat immunològica present al teixit conjuntiu. Els macròfags són capaços de migrar mitjançant un moviment ameboide en resposta a estímuls determinatscom el sistema del complement. Tenen el seu origen en els monòcitscirculants, precursors presents en la medul·la òssia. Són components del sistema fagocític-mononuclear.
Funcions: Neteja i defensa del teixit. Són atrets per factors quimiotàctics presents als bacteris i els fagociten units a aquests factors de reconeixement y també participen activament de la resposta immunitària, ja que sóncèl·lules presentadores d'antígens, pel que activen els limfòcits B perquè aquests puguin convertir-se enplasmòcits.
Neutròfils.
Característiques: és un tipus de leucòcit granular de nucli multilobulat (de 3 a 5 lòbuls). Té orgànuls no massa desenvolupats, i conté uns grànuls neutròfils que contenen enzims i agents farmacològics-antimicrobians. També conté altre tipus de grànuls específics per a lamigració. Constitueixen entre el 40 i el 75% dels leucòcits totals en sang i en troben en una concentració d'entre 2000 a 8000 neutròfils per mm3.
Funcions: La funció principal dels neutròfils és la fagocitosi i estan en primera línia davant de la invasió de bacteris.
Cèl.lules assassines naturals.
Característiques: són un tipus de limfòcit citotòxic que constitueix un component principaldel sistema immunitari innat.
Funcions: Les cèl·lules NK tenen un paper important en el refús de tumors i cèl·lules infectades per virus. Les cèl·lules maten per mitjà de l'alliberament de petits grànuls citoplasmàtics de proteïnes anomenats perforines i granzims, que provoquen que la cèl·lula diana mori per apoptosi o necrosi.



CPA
Característiques: són un grup divers de cèl·lules del sistemaimmunitari la funció de les quals és captar, processar i, com el seu nom indica, presentar molècules antigèniques a les seves membranes per tal que siguin reconegudes, particularment pels limfòcits T. El resultat de la interacció entre una APC i el limfòcit T corresponent inicia la resposta immunitària antigènica.
Funcions: l'activació de limfòcits T verges amb expansió clonal i diferenciació encèl·lules efectores, efectuada generalment per cèl·lules dendrítiques. L'activació de la immunitat cel·lular, com ara macròfags i limfòcits T efectors y l'activació de la resposta humoral per l'estimulació de limfòcits B i la producció d'anticossos.
Limfòcits Th1
Característiques: O inflamatoris són activades per les cèl·lules presentadores d'antígens (CPA) que presenten el Complex Principal deHistocompatibilitat (MCH) de classe II.
Funcions: Són activats els limfòcits Th1 o verges que tenen el receptor T complementari a l'antigen presentat per les CPA. Aquests limfòcits activats es divideixen i originen cèl·lules de la memòria i cèl·lules efectores armades, que produeixen citocines, provocant la proliferació dels limfòcits Th1, l'activitat fagocítica dels macròfags i l'activitat citotóxicadels limfòcits TCD8.
Limfòcits Th2
Característiques: Th2 o cooperatius són activats per les cèl·lules presentadores d'antígens (CPA) que, en aquest cas són limfòcits B.
Funcions: El limfòcit B capta un antigen, la fagocita i degrada. Posteriorment, es presenta un pèptid pertanyent a l'antigen degradat, unit al Complex Principal de Histocompatibilitat de classe II en la membrana del limfòcit B.El CHM classe II unit al pèptid interacciona amb un limfòcit Th2 activant-ho, això produeix limfocines, que actuen sobre els limfòcits B, estimulant la seva transformació en cèl·lules de memòria o cèl·lules plasmàtiques.
Limfòcits Tc
Característiques: Citotòxics (LCT) són activats per Cèl·lules que han estat infectades per virus.
Funcions: Com a conseqüència de la infecció, la cèl·lula...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistema De Sistema
  • Sistemas
  • Sistema
  • Sistemas
  • Sistemas
  • Sistemas
  • Sistemas
  • Sistemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS