sistemas de informacion

Páginas: 16 (3923 palabras) Publicado: 5 de abril de 2013
 
1.5. PROCESSO I SISTEMES D’INFORMACIÓ EN LES ORGANITZACIONS
Un sistema d'informació és un sistema que recull, emmagatzema, processa i distribueix conjunts d'informació entre els diversos elements que configuren una organització, i entre l'organització mateixa i el seu entorn.
1.5.1. Components bàsics del sistema d'informació
Els components més elementals d'un sistema són: conjuntsd'informació i processos d'informació.
La informació és coneixement transferible, recopilable i processable que representa mitjançant dades emmagatzemades en un suport.
Els suports i els processadors d'informació (humans o artificials) també es poden considerar com components d'un sistema d'informació.
1.5.2. Sistemes d'informació d'ajuda a la presa de decisions
Un sistema d'informació d'ajuda a lapresa de decisions(SIAPD): És un SI informàtic que constitueix un suport eficaç als processos de presa de decisions d'un tipus determinat, en facilitar l'accés i la preparació de dades rellevants, oferir capacitat de càlcul i tractament mitjançant l'ús de models de famílies diverses (models d'investigació operativa, estadístics, financers i logístics), i facilitar l'aprofitament de tots aquestscomponents mitjançant l' ús d'eines gràfiques de visualització de la informació.
1.5.3. Sistemes experts de gestió
Un sistema expert de gestió(SEG): és un SI informàtic dissenyat per ajudar a resoldre problemes de decisió dins un domini d'aplicació molt limitat,simulant tasques humanes de raonament i deducció, recomanació d'opcions i presentació d'explicacions, procurant igualar i potenciarl'eficàcia dels experts humans en el domini d'aplicació.
1.5.4.. Sistemes d'informació comunicacionals
El sistema d' informació comunicacional: és aquella part del SI informàtic global de l'organització dedicada a donar suport a grups de persones d'una o més organitzacions en les seves activitats d' intercomunicació de diferents tipus.
1.5.5. Sistemes d'informació d'ajuda a la presa de decisions engrup
Elssistemesd'informaciód'ajudaalapresadedecisionsengrup(SIAPD-G): es conceben com una ajuda en els processos de presa de decisions en grup, en els quals a més de les necessitats d'accés a dades rellevants per a la decisió i d'una certa capacitat de càlcul i modelització de situacions de decisió, calen mecanismes addicionals i específics per a la dinàmica de grup.


1.5.6. Sistemesd'informació d'ajuda al treball en equip
Parlem de sistema d'informació d' ajuda a treball en equip(SIATE)quan la tasca que desenvolupa el grup de persones que treballen conjuntament no consisteix a prendre una decisió puntual, sinó quan es tracta d'una tasca continuada de col·laboració en equip per a assolir un resultat final determinat.
1.5.7. El sistema d'informació en una organització
El sistema deproducció, també anomenat sistema operatiu, comprèn aquella part de l'organització encarregada de produir els béns i/o serveis que constitueixen el nucli de la missió de l'organització. El sistema de producció s'ha de planificar, controlar i coordinar per poder assolir algun objectiu. El sistema de decisió, també anomenat sistema decisional , té com a finalitat l'execució d'aquestes tasques, comtambé la definició de la missió, els objectius i les estratègies de l 'organització. L' SI d' una organització engloba totes aquelles tasques, recursos humans i materials orientats a servir les necessitats d'informació del sistema de decisió i del sistema operatiu.
1.5.8. Propòsits organitzatius del sistema d'informació
L' SI d'una empresa és el conjunt formal de processos que, mitjançant unacol·lecció de dades estructurada d'acord amb les necessitats de l'empresa, recopila, elabora i distribueix la informació necessària (o part d'aquesta)per al funcionament de l'empresa i per les activitats de direcció i control corresponents, donant suport, en part, als processos de presa de decisions necessaris per a desenvolupar els negocis de l'empresa en qüestió. El SI és una eina de millora...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistemas de información y tecnologías de la información
  • ¿Qué es tecnologia de información y sistemas de información?
  • Los sistemas de información y las tecnologías de información
  • Sistema de informacion
  • Sistemas de informacion
  • Sistema de informacion
  • Sistema de informacion
  • Sistemas de informacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS