Sistemes Electrics

Páginas: 9 (2102 palabras) Publicado: 23 de abril de 2012
Índex

Introducció................................................................................................... 2

Quadre de comandament, protecció, interruptors automàtics .............. 2

Connexió làmpada fluorescent. Explicació funcionament...................... 5

Circuits sèrie, paral·lel i mixt, amb làmpades. Connexió mitjançantcommutats..................................................................................................... 8

Conclusions...................................................................................................9

Bibliografia.....................................................................................................9

Introducció

La pràctica 5, tractarà de la instal·lació d’un habitatge (interruptorsmagnetotèrmics), del comportament d’una làmpada fluorescent i del comportament dels interruptors commutadors.

5.1. Quadre de comandament, protecció, interruptors automàtics

En el quadre de comandament d’un habitatge, hi podem trobar bàsicament interruptors magneto tèrmics com els ICP, IGA i PIA. També hi trobem un ID, que és un interruptor diferencial i els DPS, que són dispositius de protecció a lessobretensions.
Els elements anteriors formen un esquema semblant al següent dins el quadre de comandament d’un habitatge estàndard.

DPS
ID
IGA
ICP

PIA

ICP
El Interruptor de control de potència (ICP) és un interruptor magnetotèrmic automàtic que instal·la la companyia subministradora d'energia elèctrica a l'inici de la instal·lació elèctrica de cada habitatge que controla lapotència consumida pel client en cada moment, de tal manera que, quan aquesta potència consumida supera la potència contractada, entra en acció automàticament tallant el subministrament elèctric.

IGA
El Interruptor General Automàtic (IGA), és un element encarregat de protegir de sobrecàrregues o curtcircuits la instal·lació completa d’habitatges. Evita que es cremi la derivació individual del’habitatge en cas de tenir una sobrecàrrega o curtcircuit i és l'element que s'ha d'utilitzar per desconnectar els circuits en cas de reparacions, absències llargues etc...
El IGA serveix per protegir els artefactes que estiguin acoblats al circuit, ja sigui per sobrecàrregues o curtcircuit. Quan la sobrecàrrega o el curtcircuit intentin sobrepassar el corrent de 25 Ampers aquest Interruptor s'obrirà demanera automàtica, evitant possibles danys en els conductors o possibles punts d'ignició que provoquin incendis.

PIA
Un PIA (petit interruptor automàtic), és un dispositiu que s'empren per a la protecció dels circuits elèctrics, contra curtcircuits i sobrecàrregues en substitució dels fusibles, ja que tenen l'avantatge que no cal reposar-los, quan desconnecten causa d'una sobrecàrrega o uncurtcircuit, es rearmen de nou i segueixen funcionant.
Aquests aparells consten d'un disparador o desconnectador magnètic, format per una bobina, que actua sobre un contacte mòbil quan la intensitat que la travessa el seu valor nominal. Aquest és l'element que protegeix la instal · lació contra curtcircuits, per ser molt ràpid el seu funcionament, i cada vegada que desconnecta per aquest motiu ha derearmar (tancar de nou el contacte superior), bé sigui manual o elèctricament.
També posseeixen un desconnectador tèrmic, format per una làmina bimetàl · lica, que es doblega en ser escalfada per un excés d'intensitat, i encara més lentament que el dispositiu anterior.

ID
L'interruptor diferencial, que alguns anomenen "salvavides" és un interruptor electromecànic especial que, gràcies alsseus dispositius interns, té la capacitat de detectar la diferència entre el corrent absorbida per un aparell consumidor i la de retorn. Quan aquesta diferència supera un valor (en general 30 mA), el dispositiu interromp el circuit, tallant el subministrament de
corrent a tota la instal·lació.
Amb l'interruptor diferencial podem interrompre el subministrament d'energia elèctrica quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica sistemes electrics
  • Conductores Electrics
  • Circuits electrics
  • motors electrics
  • generadors electrics
  • pràctiques elèctrics
  • General Electrics
  • Automòbils híbrids i elèctrics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS