Sistemul informational de gestiune a resurselor umane

Páginas: 12 (2837 palabras) Publicado: 9 de abril de 2011
Cuprins:

INTRODUCERE ÎN SISTEMUL INFORMAŢIONAL DE GESTIONARE A RESURSELOR UMANE 3

ELEMENTELE STRUCTURALE ALE SISTEMULUI INFORMAŢIONAL DE GESTIUNE A RESURSELOR UMANE 5

ETAPELE GESTIONĂRII RESURSELOR UMANE 7

CONCLUZII 9

BIBLIOGRAFIE: 10

SISTEMUL INFORMAŢIONAL DE GESTIUNE A RESURSELOR UMANE

Abstract

Principalul scop al acestui referat este de a evidenţia legătura dintreinformatică şi managementul resurselor umane, mai exact cum putem gestiona resursele umane dintr-o întreprindere cu ajutorul unui sistem informaţional. În ultimul deceniu, a fost transformat conceptul clasic de management al personalulu în noţiunea de management a resurselor umane, implicând administraţie nouă şi eficienţă. Sistemul informaţional care vine în sprijinul managementului resurselorumane, se numeşte sistem informaţional de gestiune a resurselor umane. El pune bazele organizatorice pentru îmbunătăţirea guvernanţei corporative, cu condiţia de a răspunde realităţilor şi nevoilor specifice companiei, constituind baza metodologică a politicii de dezvoltare a forţei de muncă şi a resurselor umane care trebuie să dezvolte toate organizaţiile care aspiră să rămână competitive în noulmileniu.

Cuvinte cheie: sisteme informaţionale, sistem informaţional de gestiune a resurselor umane, managementul resurselor umane, sisteme ERP, aplicaţii informatice pentru resursele umane.

Introducere
Referatul prezintă o imagine de ansamblu cu privire la sistemul de informaţii de date desemnate pentru o gamă largă de activităţi desfăşurate atât în organizaţii şi grupuri sociale, câtşi între persoane. Sistemele de informaţii joacă un rol din ce în ce mai important în gestionarea resurselor umane (fie că este vorba de salarizare, de recrutare, etc.) şi în consecinţă în mai multe domenii de specialitate ale resurselor Umane. Dezvoltarea resurselor umane este o problemă de mare importanţă astăzi, de aceea necesită studiu şi analiză. Această evoluţie implică o informatizare asistemului în sine, pentru a oferi un lucru mai convenabil şi mai eficient. Structura şi funcţiile unui sistem informatic de gestionare a resurselor umane coincid cu sistemul informatic în general, cu excepţia faptului că aici informaţiile sunt manipulate în principal pe funcţia sau subsistemul managementului resurselor umane.

INTRODUCERE ÎN SISTEMUL INFORMAŢIONAL DE GESTIONARE A RESURSELOR UMANEResursele umane reprezintă una dintre cele mai importante resurse ale unei organizaţii, alături de elementele evidenţiate distinct în bilanţul contabil, spre exemplu: stocurile, activele imobilizate şi alte active circulante. Deşi resursele umane nu sunt evidenţiate şi evaluate precum un element al averii organizaţiei, ele reprezintă elementul “activ”, capabil să pună în valoare toatecelelalte resurse ale firmei.[1]
Aşa cum este esenţial ca o firmă să dispună de un Sistem Informaţional de Marketing cu care să poată acumula informaţii actualizate care să permită luarea deciziilor generale în acest domeniu, aşa este necesar ca o firmă să deţină un Sistem Informaţional de Resurse Umane, utilizându-l ca un suport pentru luarea deciziilor cu privire la personalul companiei, deoarecechiar dacă organizaţia funcţioneaza ca o organizaţie privată sau publică şi indiferent de obiectul de activitate, acestea se confruntă cu probleme ridicate de gestiune a personalului.
Informatizarea prelucrării informaţiei sistematizate a Resurselor Umane a firmei permite acumularea într-un singur software a unei serii de intrări referitoare la managementul personalului şi a modului deorganizare în funcţie de mijloacele şi obiectivele stabilite de către companie. Acest software de management de personal lucrează împreună cu o bază de date a personalului cu toată informaţia referitoare la angajaţii de care dispune firma în toate nivelele organizaţionale. Un Sistem Informaţional de Resurse Umane este un software unde se obţin date livrate de către angajaţi, din mediul intern şi extern...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • umanidad
  • cuerpo umano
  • Historia uman
  • recusrsos umanos
  • Estas Del Desarrollo Umano
  • relaciones umanas
  • LAS RELACIONES UMANAS
  • Catedra umaña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS