Sitios Catedral del mar

Páginas: 9 (2014 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014
Llocs
Illa de Maians: Antiga illa que hi havia a la platja, al començament de la Barceloneta, aquesta illa nascuda del Besós, el segle XV amb la construcció del port va quedar integrada amb la platja.
Mont Tàber: És un turó situat al barri Gòtic de Barcelona, a 16 m. sobre el nivell del mar, i que acollí el primer assentament romà de la nova Bàrcino.
Plaça Sant Jaume: És el cor administratiude la ciutat de Barcelona on hi ha les seus del Govern de Catalunya (el Palau de la Generalitat de Catalunya) i de l'Ajuntament de Barcelona (la Casa de la Ciutat)
Call de Barcelona: És el sector de l'actual barri Gòtic que antigament havia estat el barri jueu de Barcelona. Hi predomina encara avui en dia un estil semblant a molts calls jueus de Catalunya
Sant Anna: És una església i anticmonestir amb claustre i sala capitular, vinculat a l'Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem des del segle XII, i situat al carrer de Santa Anna de Barcelona, prop de l'actual plaça de Catalunya. El conjunt dóna nom al barri de Santa Anna, un dels integrants del barri Gòtic. L'església romànica va ser declarada monument nacional l'any 1881.
Carrer Escudellers: És el carrer on estava situat el gremi delsescudellers.
Portal de Trentaclaus: Aquest portal també era conegut com el dels Ollers, ja que en aquesta zona antigament s'ubicaven els terrissaires que construïen olles i altres peces de ceràmica.
Boqueria: És una porta de la primera Muralla Medieval que és la que dona a la Rambla, la va construir Jaume I. Davant de la porta hi ha un pla on s’instal·laven mercats.
Castell Regomir: Va serl'antic castell episcopal bastit a la muralla romana de Barcelona, a l'alta edat mitjana, a l'indret d'una de les quatre antigues portes de la ciutat, dita portal o torre del Regomir, que era la més pròxima al mar.
Sant Just i Bon Pastor: És una església gòtica situada a la plaça del mateix nom del Barri Gòtic de Barcelona, i dedicada als sants Just i Pastor.
Sant Jaume: Al segle XIX la vanenderrocar per fer-la més gran i situar-la al carrer Ferran.
Església de Sant Miquel: Era una de les esglésies més antigues de la ciutat de Barcelona. Era situada a la que ara és la plaça de Sant Miquel, al darrere de la plaça de Sant Jaume.
Santa Clara: Estava situat al Nord del barri de la Rivera. El convent estava en mig del baluard de Santa Clara. Al 1714, guerra de successió el convent quedadestruït. S’instal·len clarisses al palau reial major fins al segle XX. Les restes de Santa Clara estan situades sota el Parc de la Ciutadella
Santa María del Mar: Viu un bisbe de Barcelona el segle X (Fradoní) diu que ha trobat en un cementiri del final de l’imperi Romà al costat d’una església que es diu Santa maria de les Arenes, i diu que ha trobat les restes de Santa Eulalia, les restes seranportades a la Catedral. Sabem que després hi haurà una església romànica que es dirà Santa María de les Arenes. Al 1329 s’inicia les obres en que es desmunten l’església Romànica i es comença a construir l’església gòtica i acaben al 1383. És una església que té una planta basilical de nau central i dues laterals
Bòria: Format al voltant de la via Romana que connecta amb França, és la via que vacap al Nord. Comença a la Plaça del Blat fins a la muralla i el portal Nou. Hi trobem el centre de l’activitat tèxtil a la plaça de la Llana i un tram és el carrer carders. A la Bòria hi vivien els calderers. I al final del carrer de la Bòria n’hi havia un tram que es deia Corders, que era un gremi que feia por perquè les execucions es feien amb cordes. Es deia que si un corder es deixava subornarper una persona, seria condemnat.
Plaça del Blat: És una plaça del barri antic de Valls. A la plaça hi ha edificis com l’Ajuntament de Valls. Però la plaça del Blat és més coneguda per ser considerada el “quilòmetre zero”. Era un mercat de la farina i el pa, també fruita i verdura.
Carrer Montcada: Va ser obert a mitjan segle XII per la família Montcada per tal de comunicar els barris...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catedral del mar
  • catedral del mar
  • Catedral del mar
  • catedral del mar
  • La catedral del mar
  • Catedral Del Mar
  • La catedral del mar
  • Catedral del mar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS