skdnjc

Páginas: 2 (448 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
L'ocàs de la lectura?
"Ser lectores, hacerse lectores, forma parte de las decisiones autónomas e íntimas del sujeto". Víctor Moreno.
Després d'haver llegit aquests articles, considerem que com adocents no hem d'obligar a llegir, sinó més bé ensenyar a comprendre la lectura en si.
El fet de ser o no lector assidu o passional, no radica únicament en fomentar un conjunt de tècniques perdesenvolupar la lectura, sinó en facilitar la comprensió i l'hàbit d'aquesta, la nostra tasca és aconseguir que els nostres alumnes assolisquen la competència lingüística en tots els seus aspectes.
Ésclar que una bona animació lectora sempre ajudarà a motivar en certa mesura, però realment, com diu Víctor Moreno, si aconseguim tal propòsit serà més pel fet de participar en les activitats relacionadesque pel propi llibre. Perquè agafar un llibre i llegir és una tasca més completa del que en general es pensa, ja que suposa un exercici cognitiu profund, uns hàbits, entre altres aspectes.
Remarcarque la lectura va més allà, doncs desenvolupa un hàbit relacionat amb la maduresa, amb el fet de decidir per voluntat pròpia endinsar-te en el món dels llibres, i això ens fa veure que forma part dela nostra actitud i decisió cap a aquesta tasca.
Estem acostumats a obligar al nen/a a llegir mitjançant tècniques autoritàries i no mostrant els beneficis que a llarg termini ocasiona, provocantque l'educand reaccione fugint i senta adversitat cap a un acte que en principi no hauria d'ocasionar conductes semblants.
Ara bé, qualsevol nen/a sempre tendirà a imitar allò que es viu al voltantdel seu entorn, sobretot, en la família ja que és la base en tota socialització infantil. Per tant, si els pares/mares ajuden a fomentar els beneficis de la lectura i la pràctica d'aquesta estareminculcant als alumnes una actitud voluntària i positiva cap a ella. Si a casa no entra cap llibre no podem esperar que els nostres fills/es prenguen la decisió contrària.
Doncs, un punt clau en aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS