Slumdog millionaire

Páginas: 9 (2201 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2011
SLUMDOG MILLIONAIRE

Literalment traduït vindria a ser similar a “gos de barri baix milionari”. Per tant podríem dir que el títol fa referèn- cia a les persones que viuen a la part més pobre d’una ciutat, als tuguris, contrastant amb milionari.

1r ACTE (plantejament)

El protagonista, Jamal Malik, és un concursant del programa de televisió “¿Quién quiere ser millonario?” i està siguenttorturat perquè confessi com ha pogut saber totes les respostes i arribar a la última pregunta. Tenim flash-backs de l’inici del programa, i s’aniran intercalant les preguntes del presentador del programa amb les respostes de la tortura, però sabem que el present és la tor- tura. Fins aquí sabem qui és el protagonista, les seves dades principals (com es diu, de què treballa, classe social) i la sevasituació. A més de l’aparició d’un flaix de la imatge d’una noia, que més endavant descobrirem que és l’objectiu vertader del protagonista. Per tant, en els primers tres minuts ja se’ns ha intro- duït gairebé tot, però tot molt difús.

Veiem com el torturen perquè confessi el frau, li fan una descàrrega elèctrica i ell continua dient que és perquè se sabia les respostes. Aleshores apareix elprimer gran salt en el temps cap al passat: a part d’introduir-nos el personatge del germà, se’ns mostra el context social que gira al voltant del protagonista. Tenim un antecedent també: quan es creuen per casualitat amb el cotxe d’en Jabet, un mafiós que tornarà a aparèixer més endavant. I a més, també tenim un altre antecedent que és una escena que estan a l’escola i el tema de què parla elprofessor és dels Tres mosqueters, on només parla de l’Athos i en Por- thos, que serien el protagonista i el seu germà, deixant per conèixer el nom del tercer mosqueter, que serà la noia i la última pregunta del concurs. De fet, la pel·lícula està carregada d’antecedents.

Retornem al present i comença el fil conductor de tota la trama principal: li posen el vídeo del programa i ell ha d’anarjustificant com és que sabia la res- posta a cada pregunta. D’aquesta manera el protagonista ens anirà mostrant el passat, és a dir, ens anirà desvetllant la trama, a través de l’excusa de la situació en la qual es troba. Per exemple, es fa la pregunta sobre una estrella de Bollywood, Amitabh Bachchan, i amb el flash-back que mostra com sap la resposta, descriu el caràcter del seu germà Salim, el seu, iel context socio- cultural. Després la pregunta va sobre religió i, per desgràcia, sap la reposta pel dia que van assassinar la seva mare. “De no haver sido por Ram i Alà, aún tendría madre...”, diu el protagonista. Per altra banda, aquell dia va ser quan va conèixer una nena que es diu Làtica, que serà l’objectiu del protagonista.

Els tres amics, Salim, Jamal i Làtica, acaben anant a un orfenatdirigit per un mafiós que té montat un negoci de nens demanant almoïna. Aquí hi ha una escena on podem veure que el germà del protagonista, en Salim, apunta ma- neres dins el món de la màfia. El punt de gir que tanca aquest primer acte (que coincideix amb un quart de la pel·lícula) és quan, després que en Salim sàpiga que volen deixar cec el seu germà, els tes personatges intenten escapard’aquell lloc, però la nena no ho aconsegueix. D’aquesta manera ja tenim el conflicte del protagonista i el motor de la història presentat: la separació d’en Jamal i la Làtica.

2n ACTE (nus)

A partir d’aquí, veiem com els dos germans passen de nens a adolescents arreglant-se-les per sobreviure i anar guanyant diners com poden, però el pro- tagonista continua pensant en la Làtica. Per això decideixentornar al seu barri, per tal de buscar-la. Aquest és l’objectiu del protagonista: retrobar-se amb la Làtica. Però se’ns deixa clar que és en Jamal qui ho desitja, ja que en Salim li diu que ho deixi estar: “olvídate de ella, Jamal, ya es historia”. Aleshores un dia troba un vell amic de l’orfenat que li diu on pot trobar-la.
Efectivament troben la noia, per tant, l’objectiu del protagonista...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Slumdog millionaire
  • Slumdog millionaire
  • slumdog millionaire
  • Ensayo slumdog millionaire
  • Análisis Slumdog Millionaire
  • Slumdog Millionaire Cuestionario
  • resumen de slumdog millionaire
  • El Lazarillo de Tormes y Slumdog Millionaire

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS