Smoking room

Páginas: 3 (743 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
Smoking Room

“Smoking Room” és una pel·lícula on es mostren una sèrie d’esdeveniments que tenen els treballadors de la empresa. Tots ells s’uneixen per reivindicar contra la llei antitabacimposada des de la empresa americana, a la qual estan supeditats. Per això comencen a reunir firmes però a l’hora de signar ho fan els mínims per por als seus superiors i a jugar-se el seu càrrec que els hihavia costat molt esforç aconseguir i haver de baixar de rang. Durant tota la pel·lícula veiem els moviments socials que hi ha, es mobilitzen per aconseguir una meta comú, encara que acabi enconflictes.

Segons la RAE, el poder és: “ posibilidad que tiene un individuo de hacer triunfar en el seno de un sistema social su propia voluntad en la defensa de sus intereses personales o de clase”.Això es veu reflectit en el transcurs de la pel·lícula en la qual es mostra que cada treballador busca els seus propis interessos professionals, deixant de banda les preocupacions col·lectives. ElSenyor Ramírez, un dels treballadors de l’empresa, davant la inconformitat amb les normes imposades a l’empresa sobre el tabac, que consistia en no deixen fumar en tot el recinte, decideixreivindicar-se fent una recol·lecta de firmes per tal que es pugui habilitar una petita habitació de 2m2 . En el moment en que comença a recollir les firmes, es troba amb l’inconvenient de que el poder té una granforça davant la decisió dels treballadors per por per una banda a ser acomiadats o bé a no ser ascendits a un càrrec superior.

En les empreses, la desigualtat és un factor que sempre està presenten totes les empreses, encara que cada cop sigui menor. A “Smoking Room” podem distingir dos tipus de desigualtat pel que fa a la raça i als sexes. En quant al racisme, un dels treballadors es trobaen desacord en que un dels seus superiors sigui negre, ell quan discuteix amb un altre empleat intenta explicar que ell es mostra indiferent davant la raça del seu superior; però l’altre li argumenta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Smoking Room
  • Smoking
  • Smoking
  • Smoking
  • Smoking
  • Smoking
  • Smoking Room
  • Smoking consequences

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS